DEĞİŞMEZ; VEFASIZLIK!…

Muhalif dostlar, “CHP değişti, değişecek” diyor?.. Ben de, ısrarla değişmez, değişemez diyorum.. Onlar, örnekler veriyorlar.. Ben ise, verilen örneklerin, öncesini ve sonrasını, önlerine koyuyorum!.. Önceki gün de, bu minvalde bulunduğumuz ortamda mülahazamız oldu?!.. Ve dedim ki; CHP’de vefa bir semtin adından öteye değildir, olmamıştır da!?..

***

Niye mi?!.. Merhum Deniz Baykal’ın o meşhur ve malum kaset vakıası ve sonrasındaki, gelişmeler!.. Şöyle resmi bir büyütelim.. O gün, “Baykal vefasızlıktan yakınıyordu., Kemal Kılıçdaroğlu ise, üzgün ve hüzünlü, gözü yaşlı bir şekilde vefadan söz ediyordu..  Biz varız, biz Genel Başkanımızın yanındayız, diyerek!…

***

Sonra mı?.. Üzerinden gün geçmedi, saatler sonrası, “ben aday değilim, genel başkanlığa talip değilim” diyen Kemal Bey “ben varım” dedi.. Baykal o gün en yakınındaki(!) Kemal bey’e sende mi brütüs dercesine dönüp bakmıştı yüzüne.. Ki öyle de oldu?. Parti içi Demokrasiden dem vurdu, ancak koltuğa oturur oturmaz, ilk icraatı Baykal grubunu tasfiye etmek oldu…

***

Ve o tasfiyeyle, kendine özgü delege diktatörlüğünü oluşturdu.. 13 yıl bir fiil, parti başında kaldı.. Girdiği her seçimi de kaybeden bir lider olarak, kayıtlara geçti.. Hezimetlerin yarattığı parti içi dalgalanma ve değişim çığlıklarını; vesayetçi lider hükmüyle, bastırdı?!

***

Kendine “değişimli, yenilikçi, çağdaş ve halkçı, demokrat” libası giydirdi.. Tabi bu evrede doğru adımlar atmadı değil, CHP’nin o radikal Kemalist ve Laikçi” anlayışı, halkı sınıflara ayırıp, ayrılıkçı” fikriyatından kısmi de olsa, uzaklaştırdı.. Ancak, partinin ana ruhunu değiştiremedi.. O da; vefasızlık kodu!..

***

Şu resme dikkat edin!.. Resimdeki kişi, hal-i hazırdaki CHP’nin çiceği burnunda lideri Özgür Özel.. Parti grup toplantısında ön sırada oturmuş hıçkıra hıçkıra ağlıyor… Peki karşısında, kürsüde bulunan kim?.. Kemal Kılıçdaroğlu.. Seçim yenilgisinden sonra parti içerisinde aldığı tepkileri ve eleştirileri vefasızlığa”bağlayarak sitem ediyor yol yürüdükleriyle..

***

O gün vefatısızlık üzerine gözyaşı döken Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’na rakip çıkıp, oturduğu koltuktan etti.. Baykal’ın sende mi brütüs dediği Kemal bey’de bugün, Özel için sende mi brütüs diyor… İşte CHP’deki bu ruh değişmiyor.. Sürekli entirikaların cereyan ettiği bir ideolojik aygıt!?.

***

CHP’li Eren Erdem’in Özel’le ilgili son beyanını okudunuz mu bilemiyorum?.. Ben okudum.. Erdem, Özel’e  kurultayda yaptığı ve benim de dün irdelediğim ön seçime yönelik namus ve şeref sözünü, hatırlatıyor.. Şöyle diyor, Erdem…

***

Senin vicdanın senden başkasını temsil edemez