İLLA Kİ VALS Mİ OLACAKTI?…

Tartışılan mevzuya gecikmeli de olsa, müdahil olmak istiyorum!.. Çünkü bu mevzuyu bazı zat-ı na muhteremler, çok dillendirip, üzerinde tepinmeyi hala da sürdürüyorlar… Neymiş, “Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlamaları yetersiz ve niteliksiz imiş?”  Yok ya!..

***

Eee!.. Hava’da, Türk Yıldızları ve Türk Solo uçakları, tüm muhteşem yapı ve akrobasi hareketleriyle, semaları coşturdu.. Yerde ise, o biçim İstanbul Boğazı’nda havai fişek gösterisi var.. Drone ile yazılı, 2023 ve Ay Yıldız’ın görsel şovu.. Ve yurdun 81 ilinde yine benzer görüntü ve gösteriler!… Bu havada..

***

Peki ya karada!.. Anıtkabir ziyareti.. Anma törenleri.. Resmi geçitler.. İllerde tertiplenen konserler.. Ülkenin dört bir yanında, çelenk sunumları, sosyal yönlü bir çok yarışma, kutlamalar.. Şiirler, türküler, halaylar..  Asker ve Polislerin kendilerine özgü geçiş ve muhteşem koreografi..

***

Ya Denizde!..Türkiye Donanması, tam teşekküllü sahadaydı.. 100. Yıla özgü, 100 savaş gemisi, tarihin en büyük resmi geçidini, İstanbul Boğazı'nda yaptı..

Bir de, Donanma gemilerinin geçişin izlendiği mekana da itirazları varmış…Neden Vahdettin Köşkü'nde selamlama yapılmış.. O selamlama Dolmabahçe Sarayı’nda olması gerekir miş?.. Vahdettin kini var ya?.. Vay da vay arkadaş!.. Ne melem, bir akıl tutulması bu?..

***

İyi de!.. Siz yapaydınız kendinize özgü, alternatif bir kutlama!.. Vals olmadıysa, Zumba o da yetmiyorsa, soca dance yapaydınız?!.. Yetmediyse, gider deniz kıyılarında ya da baloların yapıldığı salonların havuz başlarında; cumburlama yapaydınız!.. Biz de seyirci olurduk!..

***

Siz var ya siz!.. Hiç ama hiç iflah olmazsınız.. Ki olacağınız da yok.. Çünkü, siyasi ve ideolojik kutuplaşmanız, hem toplumu kamplara  ayırdı hem de siz, bu ülke ve millet için en doğru, en hayırlı iş yapılsa bile düşman kesilensiniz!.. Yerli ve milli değilsiniz!..

***

Erdoğan, Komutanlarla boğazdaki tarihi savaş gemilerinin geçişini birlikte selamlayarak izliyor!.. Siz bu resme bile, tahammül etmiyorsunuz..? Eee, zihin devşirme olunca hal, hısım olmaz, hep hasım kalır.. Onun için de, Erdoğan yeryüzünün en doğru işini yapsa, Türkiye’nin milli savunmasını, dünyanın en büyük gücü haline getirse.. Söyleyecekleri söz; “dünya kardeşliğini ve barışını tehdit eden kişi” olur.. İşte bu kadar; ruhları, kalpleri körelmiş!.

***

Neyse; Cumhuriyetin 100. yılı bir kez daha, Cumhurla buluşturma gayretiyle alınan mesafeyle, kutlu olsun!…

***

GÜNÜN SÖZÜ…

Birinci Dünya Savaşı’yla oluşturulan devletçikler tarih sahnesinden siliniyor mu?.