İŞİNİZİ HALLEDERİZ!?…

Neyse ki; Diyarbakır Polisi onların işini bir güzel halletmiştir.. 11 kişilik çete kadrosundan, 4’ü cezaevine.. Diğerleri de adlı kontrolle serbest.. Soruşturma ve tahkikat devam ediyor?.. Çünkü; 10 da firari var..

***

Peki mevzu ne?.. Kim bunlar, kimin işini hallederiz diyerek gündem olup, polise enselenmişler?.. Gazetelerde, televizyonlarda haber bültenine konu olmuşlar.. Bunlar kim?..

***

Bunlar ne yazık ki, hiç de Diyarbakır’a ve ahalisine yabancı olmayan simalar?. Tanıdık ve bildik kişiler.. Enseleri kalın demeyeceğim, ama göbekleri şişik, giyim-kuşamları o biçim olan zevat!!!

***

Kamu kurum ve kuruluşlarının müdavim isimleri bunlar?.. Dolandırıcı demeyeceğim, ama iş bitirici diyeceğim.. Çünkü gittikleri kurumlarda, hayli itibar görmektedirler..  

***

Müdürleri, genel müdürleri, savcıları, hakimleri, hastane başhekimleri, siyasileri, iş evrelerini, dernek ve oda başkanlarını tanıyanlardır?.. Yani bilumum nüfuz sahibi olanlarla hayli içli dışlılar!… Yedikleri, içtikleri ayrı gitmeyenler!..

***

İşte bunları ziyaret edip, görüşürken, iki kare resim de çektirmeyi ihmal etmezler.. Gittikleri makam sahibi de o biçim poz verici olur.? Bir de sosyal medya paylaşımları var..

***

Ballı ballı, sözcükler dizelenerek.. “Abimize, ağımıza, beyimize, ablamıza ziyarette bulunduk, kendileriyle istişarelerde bulunarak, kent adına, millet adına konuştuk” diye de not düşürürler…

***

“Etiketli, kartvizitli” iş bitiricilik.. Özetle, kamu kurum ve kuruluşlarında sorun yaşayanlara; “ne işin düşerse, kardeşine, abine söyle hemen hallederiz müdür bizdendir”…

***

Tabi, hiçbir şekilde beleş iş yok.. İlla ki bir karşılık illa ki bir maddi menfaat var.. Bu işin bir de indire-gandisi var ki o pazarlık!.. İşe göre belirlenen bir de raişleri var imiş?.. Kendilerine eli uzun diyenler bunlar.. .

***

Şebeke bir ekip!. Polis ve savcılar, gelen ihbarlar üzerine 7 aylık bir teknik takip sonucunda, gözaltı işlemi için düğmeye basılmış… Biliyorum kim bunlar, isimleri nedir?.

***

İşte noktada, keşke diyorum isimleri açık bir şekilde deklare edilmiş olunsaydı.. Hatta İl Emniyeti onları afişe etseydi.. Kent halisi de, onlara vakıf olsaydı.? Bir de, onları sorun çözücü olarak görüp para kaptıranlar, ders-i ibretlik olsaydı..

***

Neyse, biz polisimizi tebrik edelim!.. Ve diyelim ki, ne olur eğitim ve sağlıkta dönen kapital çarka da bir projektör tutun!.. Bismil’deki neşter parası meselesi kadar Sağlık ve Engelli raporları da, var?…

***

AZICIK İNSANF..

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün Esnaf Kiracılarından yükselen ses bu; “el insaf..” Veryansınlarının nedeni; raiç bedeli altında kiralarda, yüzde 500 ila 800 oranında zam yapmış?..

***

Esnaf’ın dediği.? Bu raiç artışta, ne tefe-tüfe ne de TÜİK’in enflasyon oranları.. Hiçbiri dikkate alınmadan, 10-15 katı fiyat artışı, Diyarbakır Esnafına reva görülmüş… Kaldı ki, Diyarbakır deprem bölgesi!…

***

Bu hengamede, bu deprem sürecinde, hayat pahalılığının tavan yaptığı koşullarda, bu zam oranı hiç de insani ve vicdani olmadığı gibi, hak, hukuk yönünde de, sakıncalı, sorunlu, diyorum!..

***

Mevzu, Meclis gündeminde!.. Sezgin Tanrıkulu, konuyu Bakan Mehmet Nuri Ersoy’ya yazılı soru önergesi olarak, sunmuş.. Ne cevap gelir bilmem.. Ama söylenecek tek söz var; “azıcık el insaf olunuz..”

***

İMAMOĞLU ADAY OLMAYACAK MI…

Niye, neden?.. Mümkün mü böyle bir şey.. Ekrem İmamoğlu İstanbul’a aday olmayacak.. Tek şart var; o da DEM eğer ki, İstanbul’a aday çıkarırsa.. Bu minvalde, konuşan, iddia eden, hatta kesin kaynağım bunu diyen çok.. Olur mu olmaz mı bilmem.. Ama iş; matematiksel hesaba gelince, durum hiç de tekzip edici değil.. Bilakis; doğrulayıcı.?

***

Ne diyoruz!.. “Dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım!..” Önce bir hesap yapalım.. İstanbul’da kimin ne kadar oyu var?.. AK Parti yüzde 35.77.. Peki CHP’nin oyu kaç; 28.49.. HEDEP yani DEM’in kaç oyu var.. Onun da yüzde 8.13.. MHP’nin kaç.. 6.24.. İP’in kaç derseniz o da; yüzde 8.22..

***

Cumhur ittifakı İstanbul için; yek vücut. Gerçi sandık 2 artı 2 dört çıkartmadığını bilenlerdeniz.. Ama fire veya artı noktasında, hesap aşağı yukarı aynı, çıkar.. Ki o da dişe değmez.. Şuan, DEM de İP de biz adayımızla seçime gireriz diyor.. Böyle olunca, CHP yalnız.. Ki İnce de geldi, 28.49’u diyelim ki, 2 puan artışla 30.49 olsun..

***

Rakip, Cumhur ittifakı.. Yüzde 42’lerde.? Ki Yeniden Refah, HÜDA PAR, BBP.. Bunları saymazsak bile, aradaki oy farkı 12-14 civarında.. Yani, İmamoğlu'nun bu haliyle seçimi kazanması ne mümkün..

***

Bir de, geçirdiği beş yıllık başkanlık döneminde, hizmet anlamında “büyük bir başarısızlık tablosunda” eksi haneler var olduğunu da düşünürsek.. Vaziyet yekün şekilde, dramatik!.. Onun içindir ki, DEM ve İP’e odaklı, aksiyonel faaliyetler içerisinde.. Yanlış mıyım!..

***

GÜNÜN SÖZÜ…

Diyarbakır’ı anlatılanlarla, söylenenlerle dinlemek güzel, ama yaşamak, havasını solumak daha bir güzel!..