KADİM ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞEBİLMEK?.. (I)

Beri yanda, sanat ve kültür yuvaları!?. Eğitim kurumları.? Sadece Üniversite vardı.. Tarihi eserler ve doğası tanıtılmadan, bir şehri tanıtmak, hele ki İstanbul’da arz-ı endam etmek, eksiklikler olarak notlarıma düştü.? Tüm bu konularla ilgili ayrı ayrı broşürler bastırıp, tanıtım günlerinde dağıtım yapılmış olsaydı, belki bir nebze de olsa, bilgi, birikim ve hasbi halde mevzu olabilirdi diye düşündüm ve düşünüyorum!..

***

Farklı din, dil ve medeniyette insanların yıllarca bir arada yaşamasıyla adeta barış ve hoşgörünün sembolü olan Diyarbakır’ın bu özelliğini görmek daha bir gönüllere huzur getirici olurdu?.. Ama dört gün boyunca yapılan müzik etkinlikleri hiç susmadı… Az da olsa bunlar misafirlere dinletildi.. Davullu- zurnalı, halaylı.? Dengbejlerin sesinden çıkan yanık ağıtlarımız.. Önemli figürler olarak yansıdı artılar hanesine!?…

Taş evleri, Ulu Cami, İçkale, Kurşunlu Cami ve Zinciriye Medresesi!.? Peygamberler Diyarı Eğil.. Zülfüf Peygamber.. buraların maketleri de alana yayılmış  olsaydı; daha bir iyi olurdu.. Gül şehri olan Diyarbakır’ın, doğal yaşamı da olmalıydı?!..

(Devamı yarın)

GÜNÜN SÖZÜ…

Sevgi ve muhabbet, her türlü tefrikanın üstesinden gelebilecek ilk adımdır..