KİM BELEDİYE BAŞKAN ADAYI..?

Eş, dost, arkadaş ve okurlar soruyor?!.. Ki ekseriyeti de “AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak” diye?.. İşi çoğula götürenler de var “kimlerin adı geçiyor, ya da kimler kimlerle yarışacak?..”

***

Tekli ve çoklu gelişen soruya benim de verdiğim yanıt şu!?.. “Yahu daha İl Başkanı atamasında, görevlendirmesinde, bir karar kılınmışlık yok ki, parti Diyarbakır ekseninde yerel seçimlere odaklansın, adaylar kendilerini arz-ı endam etsin?”..

***

Bu yanıtıma bu kez, eleştirisel kapsamı geniş soru geliyor?.. Eee, hani 60’a yakın aday başvurmuştu.. Temayül yoklaması yapılmıştı.. Beş isim belirlenmişti.. Onlar Genel Merkez’e iletilmişti.. Parti yöneticileriyle ön görüşme yapılmıştı.

***

Tabi bir de, iğneleme var.. O da resmi olarak bize “hani siz de yazmıştınız, önümüzdeki hafta atanacak diye?.. Bir kaç isim de, zikretmiştiniz?.. Ne oldu da, her şey unutulur ya da uykuya daldırır moduna sokuldu de hele?….

***

Buna dair verdiğim yanıt şu!.. Ne eskiler ne yeniler kendi cephelerinde; bir isim üzerinde uzlaşmaya varamadılar?… Çok alternatifli isimler sahaya sürüldü..  İç ve dış kulvarlardaki farklı ataklar da dahil olunca, İl Başkanı girdaba düştü…

***

Netice itibariyle sonuç hal-i hazırda belirsizlik ihtiva ediyor..  Ki genel kanı da şu.. “İl Başkanı olsa ne olur olmazsa ne olur” fikriyle, mevcut başkanvekilliği işleyişiyle, vaziyet seçime kadar devam etsin.. Tabi, siyasetin şok sürprizleri de unutulmasın!..

***

Kaldı ki, Gençlik Kolları Başkanı da görevden alındı.. Onun yerine de henüz bir atama yapılmadı.. Ki bir iddiadır.. Kadın Kolları Başkanı için de, görevden el çektirme, alma hali eli kulağında deniliyor..

***

Ancak bu durağan hal hiç de iyi bir hal içermiyor!.. Çünkü; ilçe teşkilatlarıyla alakalı kazan da fokurdamıyor değil.. Özellikle, görevden alınan İl Başkanının insiyatifiyle değiştirilen ilçe teşkilat başkanları?.. 7-8’i için mevcut Milletvekilleri’nin itirazları biliniyor..

***

Velhasıl!.. 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere yelken açıldığı bir dönemde, AK Parti Diyarbakır kazanı, pek de sağlıklı aş ile kaynamıyor!.. Bu da, “iç çekişmelerin” negatif sonuçlara galebe çalabileceğini gösteriyor.. Bir yerde dur denilmeli!..

***

BRAVO SEZGİN!..

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu.. Son dönemlerde Diyarbakır’ın “sosyo, ekonomik ve kültürel” meseleleriyle alakalı “oluşturduğu gündemler” takdire değer diyorum!. Fikirlerimiz örtüşmezse de kimi zaman zıt kutuplarda kalsak da, özellikle “Kent meselelerinde, kent milliyetçiliği yani şehir çocuğu” olarak tavır koyması önemli…

***

Özellikle otoban ağına “neden Diyarbakır’ın dahil edilmediği” yönündeki soru önergesi?… TOKİ inşaatlarında Diyarbakır mermerinin neden kullanılmadığı?! Hızlı demir yolu.. Diyarbakır şehir trafiğinde, tramvayın neden yapılmadığı?.. Organize Sanayi Bölgesi.. 1. 2. ve 3. Sanayi Sitelerinin şehir dışına taşınması? İşsizlik, turizm, sağlık.. Sur ilçesinin tarihsel dokusu.. Ve daha bir çok mevzuyu dillendirdiğini görüyoruz!…

Vekilliğin karnesindeki artılar nedeniyle; bravo Sezgin diyorum!.

***

HDP.. YSP.. Ve son olarak, HEDEP?. Bu noktada pek siyasi aktivitelerin içerisine girmediğini biliyoruz, görüyoruz ve yaşıyoruz!.. Her ne kadar son seçilenlerden Serhat Eren’den sesler yükselse de!. Diyarbakır’ın sosyal, ekonomik ve kültürel, turizm sorun ve hadiselerine ıraklar!?. Bir okurun ifadesiyle, Diyarbakırlılar onları seçti ama onlar Diyarbakır’ın tozunu yutanlar değil ki?..

***

SORMAYIN ARKADAŞ SORMAYIN!…

Şu Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekim ataması, görevlendirmesi, vekâleti her ne ise, ne oldu, sorusuna gına geldi.. Sağlık camiasında gören soruyor!.. Biz de buradan soruyoruz, ama “kime dersin?”..

***

Son durum mu?.. Mevcut hal, Vekil Başhekim.? Ki kendisi de KBB Uzmanı.. Şu anki çekişme, “KBB’lilerin savaşı?”.. Öyle ya, Başhekim kendi branşındaki hekimleri “indregandiyle” suçlamış, hekimler de onu “mobbing ve iş yaptırmamakla” suçlamıştı?!

***

Vaziyet medyalık olunca da; Sağlık Bakanlığı durumu müfettişlik etti.. Geldiler, konuştular, raporları hazırladılar ve gittiler.. Şimdi sonucu bekleniyor. Nitekim, önceki günlerde “rapora binaen, vekil başhekim görevden alınacak” söylentisi yayıldı!.. Ama yok!..

***

Netice itibariyle!.. Bir süreliğine sevgili sağlık camiasındaki dostlar “başhekim ne oldu, gidiyor mi, gitmiyor mu, kim geliyor” sorusunda, beni azat etsinler!.. İş giderek husumetleşir hale doğru gidiyor…? Çünkü, sağlık hep sağlıksız işliyor!..

GÜNÜN SÖZÜ…

Adam adama yük değil, can da gövdeye mülk değil…