KIZMANIZA GEREK VAR MI Kİ?..

Niye olsun ki?. Zaten Brütüs hançerini eline tutuşturulan değil mi?.. İşine geldiği gibi, kendisine söylendiği gibi hançeri indirendir?.. Hasımlık ile hısımlık onun için menfaat çizgisiyle, sınırlıdır?  Eee hal bu iken, Özgür Özel’e kızmanıza gerek var mı?. Yok.. Ne yaptığını, ne yapacağını ya da ne yapması gerektiği size ne alaka?…

***

İşinize gelirse!.. İster kabul edin, ister kabul etmeyin o sizin sorununuz.. Zat-ın sorunu hiç ama hiç değil.. Ki, kendisi bilir diyeceğim, ama kendisi değil üst akıl bilir neyin nasıl yapılacağını.. O koltuğa oturmasına karar veren de, yapılması gerektiğini söyleyen de; o değil, hiçbir zaman da olmadı ki?.. Biri yap diyor, o da yapıyor?..

***

Kılıçdaroğlu’nun onu Manisa’dan alıp Ankara'ya taşıdığı gün itibariyle.. Kılıçdaroğlu’na btürüs hançeri indirdikten sonra da.. Hep; ey Özer deniliyor kendisine!!.. Son hamlelere bakarsan, görülür?.. Selahattin Demirtaş’a selam çakacaksın talimatı veriliyor; o da selam çakıyor… Kavala’ya gülücük at, o da atıyor.. Pervin Çakar’ın konserine git deniliyor, basamakları üçer, dörder atlayarak gidiyor..

***

Düşünün!.. Öğlene müteakip, PKK saldırısında şehit edilen teğmenin cenaze namazına katılıyor.. Hatta hengame çıkıyor, ama o cenaze namazını kılıyor.. Başsağlığı dileğinde bulunuyor.. Peki sonra,  ikindi vakti de, DEM Genel Merkezine ziyarette bulunuyor.. İltifat mı, yerme mi bilmem? Kendisine hitaben “size eş başkan diyesim geldi” şeklinde de hitap ediliyor… Vaki mi burada öz benlik?..

***

CHP’nin tarihinde eşi-benzeri oldu mu?.. Askeri tezkerelere hayır deme, duruşu da; üst aklın komutuyla değişmedi mi?.. Kendisini bu devletin kurucusu olarak gören bir parti iken?.. Artık evet yerine, hayır çıkıyor ağızlarından, al kaldırışlarından?.. Bildirileri dahi imzalama yok.. Meclis mutabakatı ne ki diyor teröre karşı duruş için?!.. Herkes kendine, yok öyle ortak beyan!

***

Şimdi hal bu iken!.. Neden Özel’e kızılıyor, laf ediliyor, tepki gösteriliyor? Ki CHP’nin bizatihi kurmayları bile ifade etmiyor mu?.. “Değişimciyiz, değişiyoruz, CHP değişti” diye?.. Eee; daha ne istiyorsunuz; değişmesi için!.. Dün gizli kapaklı idi, bugün ittifak alenidir?.. Yemeleri de, içmeleri de, gezmeleri de, poz vermeler de, orta yerde?.. Var mı ötesi; yok!..

***

Kim rahatsız, kim rahatsız değil, sizi niye bağlasın ki?..  Kızmanıza da gerek yok; kızamazsınız da?.. Zaten şunun şurasında 80-90 gün kaldı.. Bırakın bari o koltuğun sıcaklığını bi yaşasın.. Büyük bir heyecanla ipini elinde tutan, Ekrem abisinin gelmesi bekleniyor.. O makamı devralmaya geliyor?.. Boşuna söylenmiyor ki; vekalet başkan!.. Neyse; ne konuşacaksanız, o geldiğinde konuşursunuz?!..

***

SAVAŞ SARMALI?.

Ne diyorduk; Gazze’deki ateş sadece Gazze’yi yakmıyor?.. Bu ateş gürleşiyor, Ortadoğu’yu topyekün yakacak? Ama bizdekiler hala kafa kuma gömülü; tehlikenin farkında değiller?.. Günlük hasetin gafleti ve delaletiyle; mevzulara bakıyorlar?..

***

İzlediniz mi bilmem?.. Mecliste terörle mücadele noktasında bilgilendirme toplantısı vardı?.. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan konuştu.. Yaşananlara dair, hamasetten uzak net, açık, şeffaf, hissiyatı yüksek, yer küresinde olabilecekleri öngören, mesajlar verdi?..

***

İçteki ve dıştaki kuklacılardan tutun da, Kuzey Irak’ta Kürt yönetimini dahi bölüp, parçalamaya çalışanlara kadar!.. Bir dizi tespitlerle, Türkiye'yi örümcek ağı gibi sarma gayreti içerisinde olan; savaş sarmalını dile getirdi Fidan… Dediği şu oldu?

 ***

"Şu anda Kızıldeniz'de olanlar, Irak'ta olanlar, Suriye'de olanlar; bu türden saldırıların, karşılıklı pozisyon almaların, Gazze'de başlayan savaş sarmalının giderek daha büyük bir girdaba dönüşeceğinin ön habercisi olduğunu görmek yanıltıcı olmasa gerek…”

***

Yani dostu da biliyoruz, düşmanı da biliyoruz!.. Ama bizi alıkoyan; içimizdeki dost bildiğimiz çürük yapılardır?..  Hazin olan da, onların peşinde siyasi ve ideolojik düşmanlık psikolojisiyle koşanların var olmasıdır.. Bunlar; Gazze'deki savaşı bölgeye yaymak için sağda solda operasyonlar çeken, suikastler, terör saldırıları gerçekleştiren siyonizmin timsah gözyaşlarına bakmıyorlar?.. Ne diyorlar; Filistin halkının direnişi terörizmdir!!

***

SAYAR NİYE İNTİHAR ETTİ?.

İmam Fırat Sayar.. Önceki gün evinde, tavana asılı olarak bulundu.. İntihar etmiş.. Bir dizi nedenden; söz ediliyor.. Müdürlük sınavına girmiş; istenilen puanı alamamış.. Merkeze tayin istemiş, kadro olmadığı için, atama yapılmamış.. Geçici olarak Soğanlı Camii’nde görevlendirilmiş.. 40 günde, iki kez rapor almış.. Son olarak rapor bitim gününde; intihar etmiş?..

***

Vaziyeti itikat sorgulamasıyla değil de; “idari ve adli yönden” tahkikatın, elzemine dikkat çekmek istiyorum!.. Derinden derine araştırılmalı.. Adil-Sen’e göre; Ağustos ayından buyana, Diyanet’te bu beşinci intihar vakıası!.. Deniliyor ki; intiharlar araştırılsın!.. Dört çocuk babası, 52 yaşındaki Fırat Sayar’la alakalı aldığım bilgiye göre; başarılı, çalışkan ve azimli biri imiş?!..

***

AK PARTİ ADAYI BİLDEN..

Daha önce, duyurmuştum AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayının Halis Bilden olduğunu.. Tabi gayri resmi duyurmuştum.. Dün, resmiyet kazandı.? Ki bugün de, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, aday tanıtımında, ilan edilecek.. Kent adına hayırlı olsun.. Adaylığının yankısı, etkisi ve sahadaki al benisiyle alakalı, elbette ki konuşacağız, tartışacağız yazacağız.. Ama mevcudiyet açısından, en doğru isim diyenlerdenim!…

***

Gelirsek, Bilden’in en güçlü rakibi olan DEM’in adayının kim olacağı?.. Henüz kesinlik kazanmadı.. Ön seçim yayıldı, ikinci tura kalındı. Ona dair sonuçlar da, denilene göre Parti Merkezi istişaresi sonrasında, açıklanacak.. O da, haftaya deniliyor.. HÜDA PAR malum, Mersin Milletvekili Faruk Dinç’i aday gösterdi.. Dinç bir son dakika değişikliğiyle Ak Parti lehine çekilir mi, yoksa devam mı eder bilmem?.. Ama adaylığı, Ak Parti'yi zorlar..

***

Diğer adaylar; DEVA’dan Prof. Dr. Cenap Ekinci var.. Yeniden Refah Partisinden Hikmet Kaplan.. Evet, kentin 31 Mart’ta yapılacak seçime dair, seçim havası artık belirgin şekilde kendisini hissettirip, estirecek.. Biz de takip etmeye devam edeceğiz.. Hep ifade etmişimdir, yerel seçimlerde siyasi tercihlerden daha çok oydaki tercihim, hep kent milliyetçiliği üzerine olmuştur..?.. Bu şehre katkısı olur mu olmaz mı?..

***

GÜNÜN SÖZÜ

Görünen düşmandan korkma, görünmeyen düşmandan kork!?.