KOMİNİST KÜRTLER Mİ?…

Hangi koruma kurulu olursa olsun!.? Bu çağda ve teknolojinin geliştiği böylesi bir zaman dilimi içerisinde; tarihi yapılar, klasik, sıradan, ucuz, bencil ve iş bilmezlik içerisinde, hoyratça tahrip edilmemeli..  Edilmesine de izin verilmemelidir…

***

Ne yazık ki, Diyarbakır’ın Tarihi Ulu Camisi’ne işte böylesi bir suikastı ilgili zevat, icra etmiş.. Dile kolay; “bir çivi dahi çakılması” yasak olan bin 400 yıllık yapıya sahip Cami girişinde, kazı yapılmış, taşlar sökülmüş, betonarme bir alan oluşturulmuş..

Bakar mısınız, atılan manşete?!.. Yapılan yoruma.. Satır aralarındaki ifadelerin ölçülerine!.. Bunu yaparken de, kendilerini tarafsız ve objektif gösteriyorlar.. Peki bu haşinlikleri nedendir?! Neden CHP’den daha beter saldırganlar?!

***

Ee!?.. Sohbet faslının başında ifade ettik.. “Bunların canı gidiyor?”..Öyle ya, 28 Mayıs’ta “iktidar olabilme hayalleri suya düştü”.. Şimdi, 31 Mart’taki seçimlerde, belediyeler de ellerinden gidecek.. Böylece mamaları da kesilecek!…Hırçınlıkları bundandır…

***

Bir de ahkam kesiyorlar.. Bu icraatlarını; “CHP’nin ve muhalefettin iyiliği için” yapıyorlarmış?…. Ama iktidar için birileri iyilik düşününce?. Bu zevatlar ne diyorlar?.. “Yandaş..” Yani siz candan, biz yandaş hesabı!.. Gel de uğraş bunlarla… Baksanıza Emin Çölaşan’a.. Akşener’e mektup yazmış.. O biçim laf ediyor, yalvarıyor, etme eyleme diyor.. Sonuna da “Vatandaş Emin” diyor.. Tarafsız vatandaş Emin ha!..

***

İKİ ARADA BİR DEREDE..

Kemal beyin hal-i vaziyeti böyle!.. Ne yapsın Milletvekili değil.. Olamadı.. Çünkü, “reisliğe heves” etti.. Seçimi kaybetti.. Milletvekili sıfatı olmadığı için; Meclis Genel Kurulu’na giremiyor, gidemiyor.. Sadece, misafir olarak gidebilir!..

***

Eee.. Parti Genel Başkanlığı’nı da kaptırdı.. Brütüzleri onu koltuktan ettikleri için, Parti Genel Merkezi’ne de giremiyor.. Sadece bir partili üye, sade bir vatandaş olarak girebiliyor.. Yani Meclis’te Parti’de misafir..

***

Denir ya “iki arada bir derede kalmak”.? Galiba mevzu bu olsa gerek.. Ama diyeceksiniz ki, hırsları akıllarının önüne geçi. Aynen de öyle.. Bir kez daha tanık olduk; hırsın küpüne nasıl zarar verdiğini?…

***

GÜNÜN SÖZÜ..

Kıvılcımdır büyük yangınların çıkmasına sebep olan!.