MODERN DÜNYANIN İKİ YÜZLÜLÜĞÜ!…

Yaşam kültüründe zerre-i miskal insani, vicdani ve rahmani karakter besleyen,  zikri ve fikri, rengi, dili, inancı farklı olsa da, bugün İsrail’e lanet yağdırıyor.. Gazze’de olup-bitene feryat, figan, veryansın edip, meseleyi kendine hayati mevzu ediyor!.. Onun için de, “haykırıyor, ey insanlık nerdesin” diye!..

***

Peki kana susamış, vampir misali İsrail ne yapıyor?.. Daha bir azgın, daha bir acımasız, daha bir vahşi güruh karakterle, saldırıyor!… Yakıp, yıktığı, öldürdüğü bebeklerin, çocukların kanı üzerinden de, modern dünyanın makyajını döktürüp, kirli ve cani yüzünü, gün yüzüne çıkarıyor!..

***

İnsan haklarından, demokrasiden, hak, hukuk, adalet, eşitlik ve özgürlükten dem vuran dünya ülkelerinin de bir bir ipliklerini pazara çıkarıyor!.. Sökülen, gün yüzüne çıkarılan vahşi ipler de ne yazık ki, dünyanın vicdanlı insan ve ülkelerinin boynuna bağlanıyor!.. Düğümler bir bir sıkılıyor!..

***

Özetle insanlık adına sınanıyoruz!.. Tarihsel bir vicdani sınavdan geçiriliyoruz.. Önceki yazılarımda, aktarmıştım!.. Gazze’deki vahşeti artık kanıksar hale geldik!.. Sıradanlaştı, İsrail’in canice sivilleri katletmesi.. Ki gazetelerde, televizyonlarda, artık 3-5’inci sıradaki haberlere döndü!…

***

Yorgun birer seyirci misali!.. Gündelik hayatın avutucu, meşguliyet sağlayıcı yanları ise, bizleri tüm müştemilatımızla teslim alması!… Vaziyete KDV olarak, siyasi ve sosyal mevzular kadar, ülkelerin anti-demokratik sergiledikleri tavırların, yarattığı handikaplar!.. Hepsi; vicdanımız ile eylemlerimizi zıtlar, hanesine sokuyor!..

***

Çaresizlik hükmü hem vicdanımızı hem de eylemlerimizi zayıflatıyor!.. Kendi kendimizle, insanlığımızla, sınanır bir noktadayız.. Hazin olan da şudur ki, hala ama hala maskesi düşmüş, iki yüzlü modern dünya anlayışından, medet umuyoruz!.. Kimse, devlet yönetimleri değil, halklardır, barışı sağlayan iradesini göstermiyor!.. Gösteren de, bastırılıyor!…

***

Kaç gündür, görüyor, haber alıyoruz!.. ABD’deki üniversitelerde, öğrenciler, toplumsal eylemlerle, tepkilerini ortaya koyuyorlar!.. İsrail’in vahşetine dur denilsin.. Gazze’deki insanlık dışı katliamlara son verilsin diyor..  Yeter artık; soykırım girişimi?.. Dünya ayağa kalksın, barış ve kardeşlik sağlansın diyor!..

***

Lakin, modern dünyanın iki yüzlülüğünü burada da görüyoruz!.. ABD polisi üniversiteli öğrencilere, insanlık dışı bir muameleyle, müdahale ediyor!.. Gelen bilgilere göre, yüzlerce öğrenci gözaltına alınmış!.. Eylemler ise, ülke sathına hızla yayılıyor!.. Yıllar önce söylemiş ve not düşmüştüm; yeryüzünün en acımasız katilleri “devletlerdir?”..

***

Yoksa!.. Evet yoksa, Netanyahu denilen vampir ve onun tayfası, Gazze’de bu kadar açık, net, tartışma götürmez bir şekilde; insanlık suçu işleyerek, kan dökmezdi?.. Demek ki, güvendiği ülkeler ve güçler vardır!.. Hegemon abileri, ablaları vardır!.. Ki onlar da malum, en küçük bir İsrail tepkisine dahi tahammül edemeyen, ABD ve Batı!..

***

Yani sorgulanması, sorulması, irdelenmesi gereken geçmişe dair ihmaller zincirine takılmak değil.. Esas hikaye, bu vahşeti süreklileştiren global sistem ve onu, coğrafik değişikliğe, harita düzenlemeye taşıyan devletlerdir!.. İşte burda, bütün Ortadoğu’nun, ayağa kalkması yek vücut şekilde, karşı koyması gerekir!..

***

İvedi bir şekilde, prangalar inşa etmeli ki, “yarın sıranın kendisine gelmemesini” garantilemesi lazım!.. Çünkü emperyalizmin, siyonizmin, batının modern bir uygarlığı yok vaki olan, kendi halkınadır!.. Ötesi cinsi, sinsi ve vahşi bir yaratıktır?.. Yeter artık aldatıla gelinmemiz!… Ve de onların global finanslarına, kendimizi mahkum etmemiz!..

***

YENİ DOĞAN BEBEK OPERASYONU!…

İstanbul ve Tekirdağ’da, bebekleri özel hastanelerin yenidoğan servislerine yönlendirmesi, nakleden ve buradan, usulsüzce rant temin eden, doktor, hemşire ve ambulans şoförlerinden oluşan, şebekeye operasyon yapılmış!.. Aralarında14 doktor, 17 hemşirenin de bulunduğu toplam 41 kişi gözaltına alınmış!.. 6 Hastanede arama yapılmış, 102 sayfa usulsüz tıbbi işleme ilişkin döküman ele geçirilmiş!…

***

Hafta sonu, bu minvalde bir telefon aldım!.. İsmini vermeyen, bir okur.. Önceki günkü, Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesinin, batık halini ve hamile kadınların yatak yokluğu nedeniyle, refakatçi koltuklarında, doğum saatini beklediğine dair, resim ve tutanakları, aktarmıştam.? Buradan ilgili ve yetkili zevata çağrıda bulunmuş; “bu çürümüş işleyişe bir son verin” demiştim!..

***

Okur hem yazıma, hem de İstanbul ve Tekirdağ’da vuku bulan usulsüzlüğe dikkat çekerek, şu ifadeyi kullandı.. Tabi ne kadar gerçekçi, ne  kadar hakikat dışı bilemem!.. Ama denir ya, “ateş olmayan yerden duman çıkmaz” gerçeğiyle!.. Dediği şu; “bir projektör bu kulvara yakılıp, tutulursa, daha vahim, kirliliklerin gün yüzüne çıkması, kaçınılmazdır?”.. Ne diyelim, olabilir mi?..

***

HİÇ AMA HİÇ OLUR MU?..

Elbette ki, hiç, hiç bir şey olmaz, olamayacağı gibi bir şey de olamaz!.. Para ve iş’te aynı, moda sahip.. Para varsa iş yaparsın!.. İş varsa para harcarsın, kazanırsın!.. Tabi, her yiğidin harcı değil böylesi bir işi icra etmek!.. Ne diyordu büyüklerimiz; borç yiğidin kamçısıdır.. Eee; bedavaya iş var mı ki borç olmasın, borca girilmesin?. Önemli olan; borcun hikmeti!.. O da, “çarçur değil, bol keseden beleşlendirmek değil, tasarrufla kamildir…”

***

YAZ SAATİNE İTİRAZIM VAR..

Veliler ve öğrenciler!.? Tabi ki; çalışanlar için de!.. Yaz saati uygulaması bu yıl; 12 ay için geçerli olacak.. Uygulama aynen devam edecek?.. Nedeni de, elektrik tasarrufu.? İyi hoş da, sizinkisi iktisatçı ve finasman mantığı!.? Peki, ahalinin yaşam mantığı yok mu?..

***

Kışı geçirdik!.. O soğuk günlerin sabahın erkeninde, yola koyulmalar!.. Servis beklemeler.. Uykulu uykulu, işe, okula, mesaiye gitmeler!.. Kimler neler yaşadı, ne beddualar etti, öfke seline dönüşen tepkiler kimlerden gelmedi ki?!

***

Zifiri karanlıkta okula gitmek, gecenin bir vaktinde dönmek!.. Eziyet edici, zulümkar değil mi; olup biten, yaşanan!.. Neyse biz soralım zat-ı muhteremlere, sizin gayeniz insan mı, yoksa tasarruf hesabıyla, para mı?! Bir canın, para kadar değeri ve kıymeti yok mu?.. Azıcık itirazı sorgulasalar!…

***

İYİ PARTİ NE YAPACAK?…

Meral Akşener çekildi!.. Geri gelir mi gelmez mi o şimdilik meçhul!.. Ama, sinyaller pek kenara çekilecek gibi değil.? Neyse yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu.. Dört yarışçıdan biri.. Bundan sonra ne olur.. Dervişoğlu’nun dediği gibi “hiçbir şey eskisi gibi olmayacak?”..

 ***

Milliyetçi, laik, şehirli, Atatürkçü, kadın, genç ve beri yanda, Anadolu insanını kuşatabilen, parti konumundan, uzaklaştığı herkesin malumudur.. Çünkü, 31 Mart’taki seçim sonuçları bunu aleni bir şekilde, deklare etti.. Onun için de, Akşener yeni bir soluk adına, yokum artık dedi..

***

Bundan sonrası ne olur?!.. İşte onu Dervişoğlu ve yeni İP Yönetimi, belirleyecek.. Öncelik, mevcudiyeti elde tutmak, sonra mahalleyi toparlamak, ardından da büyüme planını devreye sokmak!.. Bunu nasıl yapar göreceğiz.. Özetle, ya yeni işbirliklerine yelken açacak, ya da erime potasında, yeni erimelerle, maziye taziye olacak?!..

***

GÜNÜN SÖZÜ..

Ahlakında arıza vaki olan kişiden, şeffaflık beklemek safdillik olmaz mı?..