PEKİ YA YERLERİNE KİM GELECEK?!…

Demiştik, AK Parti’nin Diyarbakır merkezli teşkilat kazanı daha çok kaynayıp, taşacak diye!?.. Ki aylardır da, kazanın fokur fokur kaynadığını biliyor ve görüyoruz.. Çünkü, kazanın dibindeki ateşi körükleyen taraflar var.. Bunlar da; “eski ve yeni vekiller..”

***

Seçilmiş yeni vekiller değişimin ve yeniliğin bayrağını açmak istiyorlar.. Eskiler ise teşkilatlarda oluşturdukları kadrolarının gücünün ellerinden gitmesini istemiyorlar.. Onun için de, pres yapıyorlar.. Ki en bariz direnişi, Bismil İlçe Teşkilatı değişikliğinde gördük…

***

Malum!.. Görevden el çektirilen İl Başkanı Şerif Aydın,, “Görevden alındı, alınacak, istifa edecek” söylentilerinin yaygınlaştığı evrede; 3’ü merkez ilçe olmak üzere Diyarbakır’ın en büyük ilçelerinden olan Bismil ve Ergani ilçe başkanlarını “istifa adıyla” görevden aldı!…

***

İlçe Teşkilatıyla ilgili “esen bu minvaldeki rüzgarın” önümüzdeki günlerde daha bir sertleşeceği, beklenirken “Aydın’ın istifası/görevden alınması” gündeme düştü.. Parti Genel Merkezi’nin istemi doğrultusunda, Şerif Aydın alındı.. Aydın sonrası, cevap aranan soru kim başkan olacak oldu?

***

Temayül yoklaması!.. Teşkilatların görüşleri.. Başvuran 60 isimden seçilen beş ismin, Genel Merkez’e, Parti Koordinatörü tarafından iletilmesi.. Bazı isimlerle yapılan görüşmelerin gündemleşmesi derken; “İl Başkanlığına” halen de atanmış bir isim yok!…M. Reşit Ocak İl Başkanvekili olarak görev yürütüyor..

***

 

Parti kazanı böylesi bir fokurdamayla kaynarken, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mahsum Melikoğlu’nun, Ankara’ya çağrıldığı haberi geldi. Melikoğlu önüne konulan “istifa et” dilekçesini imzalayarak, görevden alınan isimler kervanına katıldı. Ki, Melikoğlu kendisiyle alakalı Genel Merkezin ortaya koyduğu insiyatife ilişkin, tek bir söz söylemedi diğerleri gibi!..

***

Melikoğlu’nun yerine de Aydın gibi görevlendirilen, ya da atanan olmadı!.. Parti içerisinde son durum ne olacak kulisleri yapılırken, İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya’nın, görevden alındığı haberi geldi.. Ki Kaya ile ilgili üç yazım öncesi ifade etmiştim; el çektirilme eli kulağında diye…

***

Velhasıl!.. Eski ve Yeni vekillerin teşkilatlar üzerinde kıyasıya gelişen bu çekişmenin son adresi ne olur, onu bilemem..? Ama şuan için herkesin kafasında yanıt aradığı soru şu.. İl, Gençlik ve Kadın kolları Başkanı görevden alındı.. Peki yerlerine kim gelecek, atanacak?..

***

Bu hali vaziyet Yerel Seçim takvimine kadar vekiller düzeyinde devam edecek mi, yoksa önümüzdeki haftalarda “toplu bir atama veya görevlendirme mi” olacak.. Onu bekleyip görelim.. 

***

BAĞLAR BELEDİYESİ!..

“Rüşvete suçüstü” vakıasıyla, gündemde!.. İmar ve Şehircilik Müdürü Sıddık Aycıl ile Yapı Kontrolörü Fırat Kılıç tutuklandı.. Tanık olarak da Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun görüşüne başvurulduğu söyleniyor. Soruşturmaya gizlilik kararı alınmış.. Onun için çok detaya girmek istemiyorum.. Zaten soruşturmanın seyri nasıl gelişecek, onu önümüzdeki günlerde göreceğiz..

***

Ancak, işin içerisinde “yerel seçime dair, aday belirlemede parti içi çatışma ve çekişme” olabileceği konuşuluyor ve bu minvalde.. Yoksa tam da seçime 5-6 ay kalmışken, Bağlar Belediyesi “rüşvetle” anılır hale getirilir mezdi?.. Hele ki keserin partinin ayağına negatif etki ettiği bir zamanda. İşte bu nokta, ciddi bir arıza-i gidişatı gösterebilir AK Parti için! Bekleyip görelim; daha neler olacak, kimler nelerle itham edilecek ya da siyasi hesabın kimlerin organizasyonuyla vücut bulduğu?!…

***

GÜNÜN SÖZÜ

Her değişikliği, başka değişiklikler izler, neticesi kazanımdır!!…