SİZİN ÇAĞDAŞLIĞINIZ HA?!…

Alayı aynı.. Tümü, tinnetliler sülalesinden.. Sürekli, yenileniyorlar, güncelleniyorlar.. Yeni ağız, yeni yüz, yeni karekterlerle, arzı endem ediyorlar.. Ama bir familyadandırlar..  Değişmezler.. Beslenmeleri, semizlenmeleri, büyümeleri de döktükleri insan kanı üzerinedir?… İştahları hiç kapanmaz!..

***

İşte, ortada olan tablo!.. Alayı tek sıra halinde, Gazze’yi kana bulayan.. İki aydan buyana soykırım yapıyorlar… Bebek, çocuk, yaşlı, kadın, genç demeden insan kanı döken Siyonist İsrail’in bebek katili, Netanyahu’yu ziyaret ediyorlar.. Görüşüp, “desteklerini sunuyorlar?”.. Himmet ediyorlar..

***

 

Kimler mi?.. Demokrasiden, insan haklarından, çağdaşlıktan, özgürlükçülükten, laiklikten, uygarlıktan, medeniyetten dem vuran; ABD ve AB ülkeleri?.. Ki yanlarında üvertür olarak emperyal faşist diktatör kesilen ve onların nam-ı hesabına faaliyet gösteren İslam ülkelerinin bazı sözde liderleri.. Gazze’yi “işgal eden terör devleti İsrail’e” haklılık payı çıkarıyorlar..

***

Yarım asrı aşan abluka altındaki Gazze’deki Müslüman halkın evlatları olan ve Siyonistlerin işgaline karşı direniş gösteren Hamas’ı suçluyorlar.. Hamas’ı terör örgütü olarak gösterip, bebek katili, cani vahşi Netanyahu’yu haklı ve masum göstermeye çalışıyorlar.. Daha da ileri gidenleri bile var; kan emici vampirler!…

 

***

Peki, bu tinetli familyanın liderleri İslam ülkeleriyle alakalı sömürü ve işgallerinde, ne dediklerini biliyor muyuz?. Ya da, Afganistan için, Irak için, Suriye için, Filistin için, ya da Yemen için… Yekün bir şekelde bi hatırlayalım, kim ne zaman, nelerle meseleleri gündeme getirip, söylemiş…

***

Bush Afganistan’ı işgal ederken şu şekilde haykırmıştı.. Hem de İslam dünyasının gözünün içine baka baka… “Bu bir haçlı seferi’dir” demişti.. Peki, Kudüs için bir önceki ABD’nin Başkanı Trump ne demişti?. “Kudüs İsrail’in başkentidir.. Ben ilan ediyorum.. Aha da altına imzamı atıyorum” deemişti… Ya Pompeo ne demişti.. “Tanrı, İsrail’i korumak için, Tramp’ı göndermiş..”

***

Eli kanlı, bebek katili Netanyahu Gazze’ye yönelik ve halen devam ettiği soykırım girişimine peki ne demişti?.. Ki hala da, İncil’den ve Tevrat’tan alıntılar yapıyor.. "Yeşaya kehanetini göreceğiz" demişti.. Ya siyonist hahamlar ne dedi.. “Gerekirse Hastanelerin bombalanması caizdir..."

***

Hali hazırda yürümekte, yönünü bulmakta zorlanan ABD Başkanı Jeo Biden, ne demişti.. “Ben bir siyonistim, ben bir Yahudiyim.. Sizlere destek olmak için buradayım.. “ Ya Mike Johnson denilen ABD Temsilciler Meclisi Başkanı.. O da; "İsrail'in yanında durmalıyız. (İncil'e göre) Tanrı'nın, İsrail'i kutsayan milletleri kutsayacağını biliyorum."

***

Bliken’i mi, Macron’u mu kimi sayarsanız?!.. Peki ya içimizdeki irlandalılar ne diyor?.. Kendilerini “cumhuriyetin savunucusu, korucusu ve kollayıcısı” olarak gösterenler.. Mangalda kül bırakmayarak.. Hamas’a getirdikleri tanım.. “Hamas bir terör örgütüdür..” İsrail’i de haklı göstererek, “kendilerini savunuyorlar” diyorlar..

***

Psikolojik vakıa noktasındaki ahkam kesicilikleri var bunların?.. Neymiş; “iktidarı bize verin, bir günde Filistin sorununu çözeriz.. Ortadoğu’da barışı sağlarız. Demokrasiyi, insan haklarını, özgürlüğü, eşitliği hemen tesis ederiz.. Kan akmaz, silahlar patlamaz.. Hak, hukuk, adalet sağlanır, huzur gelir…”

***

Vay da vay!.. Dikkat ederseniz, ne siyonist terör devleti İsrail’den söz ediyorlar.. Ne sömürgeci devletlerden.? Ne ABD ve ne de AB’den bahseden yok.. Binlerce kilometre ödeden gelip Ortadoğu’ya yerleşmelerinden söz etmiyor.. Ama, “Filistin” bir sorun imiş?.. Ortadoğu’daki “devletler de yönetim ve millet birbirine sorun imiş?”..  Nerdeyse ki diyor.. “Tüm sorunların baş müsebbibi Erdoğan’dır..”

***

Peki içimizdeki bu zat-ı muhteremler bu işi nasıl çözecek?!.. Ya de çözme adına, ne tür bir reçeteleri var?.. Kaldı ki, kim onları tanıyor, biliyor?. Ayrıca Ortadoğu’da nasıl bir güçü var ki; “bu ülkelerin liderlerine diz çöktürecek, onları ikna edip, sulhu sağlayacak.. Var mu bunların içerisinde böyle bir babayiğit(!)..?”

***

Yok.. Sanmıyorum olsun.. Ama biliyorum ki bana hatırlatmada bulunacaksınız!? Bana ABD’nin siyonist başkanı Biden’i.. Yine AB ülkelerinin, liderlerinin ofislerini.. Tabi sokaklarını da, hatırlatacaksınız?.. Zevat ve avaneleri.. Ki bunların dışında aynı mahallenin veletleri de var..  İktidarı devirme adına, ihtilal yapabilmek için, oralarda “demokrasi” dileniyorlardı?”..

***

Öyle ya!.. “Filistin’i sorun” olarak gören, Ortadoğu ülkelerinin halklarını işgalci görenlerin nam-ı hesabına, arzı mev’ud’a meyil edip, görev icra edecekler ya!.. Abileri öyle yapmıştı?.. Eee, tarih sayfalarında içtikleri çeşmeden akan anlayış hep böyle değil miydi?.. Yok desinler..? Hasılı, sevsinler bizimkilerin çağdaşlığını, sorun çözücülüklerini?.

***

BU DİLİ DEĞİŞTİRİN..

Ne Gazze’de ne de Filistin’de savaş yok?.. Orada ülkeler savaşmıyor?.. Orta yerde bir saldırı var, bir katliam var, bir soykırım girişimi var?.. Orada halkın işgale karşı, direnişi var, müdahalesi var, kendini savunma var?.

***

Hal bu iken!.? Bakıyorum bizim yaygın medyanın ağzından dökülen sözcükleri.? Hepsi “Savaş” diyor..  Yok öyle bir şey.. Orada yekün şekilde, ABD, İngiltere ve Avrupa Ülkeleri.. Yekün şekilde siyonist İsrail devletiyle birlikte; “çocukları öldürüyor, insanlık soykırımında” bulunuyor…

***

Bunu demeliyiz, bu minvalde cümle kurmalıyız.. İki de bir Çocukları İsrail öldürdü, ama ABD ve Batı ülkeleri sessiz İslam dünyasını ise “ketum” demeliyiz.? Dersek, tarihi ve hakikatleri aldatmış oluruz.. Ki o zaman yuh bize derler…

***

GÜNÜN SÖZÜ…

Beşikteki bebeği öldürene bebek katili diyemiyorsak, insani ve vicdani kısırlaşmışızdır…

***

HAYIRLI CUMALAR