YENİLDİKÇE YENİLMENİN, HEZİMETİ?..

“Ah Kemal Ah” diye başlayan, nice başlıklı yazılarım oldu!.. Ve bir kez, ki artık son kez olacak; “Ah Kemal Ah” diyerek, cümle kurmam!..  Evet, tarihe “yenildikçe yenilen lider” olarak geçti, Kemal Kılıçdaroğlu!..

***

Şu hakikat gösterdi ki hangi makam ve koltukta oturursan otur, konumun tartışılır noktaya gelmişse bırakıp gitmen gerekir ki hayırla yad edilebilinesin?!.. Eğer ki, yapmaz isen, direnirsen, yaptığın ve yapmayı hedeflediğin tüm değerleri kaybedersin.. Ve en yakınından biri gelir şamarı yüzüne vurur, kalk o koltuktan deyip, seni tarihe gömer..

***

Hele ki, “kaset kumpasıyla” koltuğundan edilen birinin yerine fırsatçılıkla geldiğin …yönünde; yüksek dozajlı algı söz konusu ise!.. Bilesin ki, ilk fırsatta ensene binerler, seni de gönderirler.. Dönüp diyeceğin söz; “sende mi brütüz olur?”

***

İşte  Kemal Kılıçdaroğlu’nun akıbeti de böyle oldu!…İnşallah siyasi liderlere ve bu yolda liderlik için hedef seçenlere de bir ders-i ibret olur!.. Kılıçdaroğlu için; “kendi düşen ağlamaz” sözü de, cuk diye oturan bir beyandır..

***

Kendince “Atatürk’ün Koltuğu” olarak dillendirdiği CHP Genel Başkanlığında tamı tamına 12 seçim hezimeti yaşadı… Her seçimde de gelen değişim ve istifa çağrılarına kulak tıkadı.. Oturduğu koltuğu yeniden ele geçirmenin gayretiyle efor sarf etti.. Nice aksiyonel faaliyete imza attı!..

***

Kimler geldi, kimler gitti, kaç partiyi içerisinden çıkardı bilinmez hale geldi?.. Ama o hep; koltuğu nasıl elde tutarıma odaklandı.. Ne önünü gördü, ne de olup bitene odaklandı!…Ve her kaybedişte “kendini sorgulayan, özeleştiri veren” olmadı.. Hep başkaları suçlandı?.. Ki, Kurultay’da sırtımızdan hançerlendik sözünü sıkça dillendirmesi de, bu hezimetin aslında habercisiydi?!

***

Neyse!.. Kemal bey de, CHP’nin 38’inci kurultayı da; tüm müştemilatıyla tarihe geçti.. Türkiye’nin siyasi tarihinde Kurultay’da Genel Başkanlığı kaybeden, ilk ve tek isim Kılıçdaroğlu oldu.. Pek tabi ki, Genel Başkan seçimindeki oylamanın ikinci tura kalması da, tarihte bir ilk oldu.. Gece yarısı sabaha karşı ikinci turda, Özgür Özel 812 oy alarak, CHP’nin lideri oldu.. Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı!

***

Netice itibariyle; Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP’nin 8. Genel Başkanı Seçilen isim oldu.. Özel’e hoş geldin, Kemal beye de güle güle, denildi.. Bu değişimle, CHP nasıl bir yol seyrine girecek işte o çok tartışılır nokta olacak önümüzdeki dönem için!?..

***

Özel, CHP’deki ilkleri vücuda getirdiği değişimi, büyük bir sinerjiye dönüştürebilir mi?.. Çünkü, partide ciddi bir motivasyon yüksekliği sağlandığını ifade edebiliriz, mevcut değişimin oluşturduğu taze kan açısından..

***

Tabi bu önümüzdeki zaman dilimi içerisinde nasıl bir esinti yaratır, bilemem.. Ama bu rüzgar, yeni siyasi işbirlikleri de tetikleyebilir.. Özellikle, HDP açısından..

***

Hasılı kelam!.. Kongredeki hareketliliği, kimin kime ne söylediğini, konuşmaların satır aralarında nelerin ifade edilmek istenildiğine gelince, sanırım kıymeti harbiyesi kalmadı.. Çünkü CHP’nin tarihsel kimliğinde yaşanan ve yaşatılan hadiselerden bir ders-i ibret çıkarırım, düşüncesi hasıl olmuş değil…

***

Burada, CHP’yi bir ölçüde dirilten, uyandıran, motivasyonu artıran, Özel’in İmamoğlu destekli, havası AK Parti açısından da, zorlu süreci ikmal edebilir.. Konuşulan neydi; “muhalefet dağıldı, yerel seçimler kolaylaştı..” 

***

Aslında, CHP’nin ve Yerel seçimlerin kazanım terazisinde dengeleri değiştirecek en büyük stratejik hamleler, Parti içerisindeki çekilmelerin sonuçları gösterecek?..

***

Kılıçdaroğlu her şeyi sineye çekip, “o ihtiraslı siyasi karakterinden” geri adım atarsa, ortam süt liman olur.. Ama değilse; işte asıl curcunayı o zaman siz görün!… Verilen selamların; oya dönüşmeyeceği noktasında!…

***

FİLİSTİN’IN YANINDAYIZ..

Bu minvalde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bir kampanya başlattı.. “Filistin’in Yanındayız..” Filistin’e yapılan zulme sessiz kalmıyoruz.. Saldırıların ilk gününden itibaren Belediyemize ait iştirak ve tesislerimizde Israil’e ait markaların ürünleri, SATILMAMAKTADIR..

Güzel, anlamlı ve yerinde bu boykota her kesimin katılım göstermesi gerekir.. Karınca misali.. Çünkü siyonizmin ruhunu büyüten de, çökerten de, sömürüdür, işte o sömürünün membası da maddiyatın kesilmesidir?…

***

TEBRİKLER SENA…

Diyarbakır’ımızın milli sporcusu Sena Kızılaslan yine kendisinden bekleneni yapmış.. Türkiye Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası ve Milli Takım Seçmelerinde, birinci olmuş..

***

Sena’nın son 1.5 aydaki performansına baktım, hayli başarılar var…Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda 3 altın, 2 gümüş ve 2 de bronz madalya kazanmış.. Tebrikler Sena..

***

GÜNÜN SÖZÜ..

Hiç bir makam ve mevki kimseye baki değildir!?..