"1 PUAN DA İYİDİR"

Diyarbakırspor, teknik kadrosunda değişiklik yaparak çıktığı maçta ligin iddialı ve bu maç öncesinde de yüzde yüz favori gösterilen rakibi Altay’la yenişemedi. İki takımın koşullarını, kadro yapılarını baz aldığımızda alınan 1 puan kazançtır. Ama özellikle ilk yarıda kaçan goller nedeniyle giden 2 puana da hayıflanmamak mümkün değil.
Recep Bayık ve ekibine bugüne kadar verdikleri emekler için teşekkür etmek lazım. En azından benim düşüncem böyledir. Zaman zaman yaptıkları oyuncu tercihlerini ve taktiksel anlayışlarını eleştirdik. Belki o hatalar olmasaydı bugün takımın daha fazla puanı olurdu. Ama bir konuda haklarını vermeliyiz. Herkesin küme düşeceğine garanti gözüyle baktığı bir takımı, bilerek, isteyerek ve planlayarak değil kulübün başka şansı olmadığı için dört elle sarılan oyunculardan oluşturarak bugünkü noktaya getirdiler. Yönetimin yolları ayırmasının sonuçlarla bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. Bana göre en büyük gerekçe otoritersizliktir. Ne demek istediğimi merak edenler varsa İskenderun maçından sonraki yazımı okumalarını öneriyorum.
Bu konunun detaylarına inmeden maçın analizine geçmek istiyorum. Diyarbakırspor, bana göre kendini en çok geliştiren futbolculardan biri olan Hikmet’in yokluğunda kadroda zorunlu değişiklikler yaparak sahaya çıktı. Savunmanın sağında oynayan Ali Yıldırım, zorunlu olarak sola geçerken,asıl yeri orta sahanın göbeği olan Süleyman solbeğe kaydırıldı. Forvet olmasına rağmen Kocaeli maçına kadar zorunlu olarak stoper oynayan Suat Mutlu bu maçta da forvette görevlendirildi. Diyarbakırspor, tecrübeli oyunculardan kurulu Altay’a karşı iyi organize oldu. Rakibin adından korkmadı, oyunu zaman zaman forse etti, geriye dönüşleri iyi yaptı, rakibin iyi pas yapmasına karşılık kazandığı topları iyi kullandı. İlk 45 dakikada tek eksik goldü. Bunun için de fırsatlar yakaladı ama biraz şanssızdı. Özellikle Suat Mutlu’nun bir pozisyonda ayağının kayması ve ikinci pozisyonda da iyi vurmasına rağmen kaleci Recep’in topu kornere atması ancak böyle değerlendirilebilirdi.
İkinci yarıda son 10 dakika hariç Diyarbakırspor’un başa baş hatta zaman zaman rakipten iyi oynadığı mücadele şeklinde geçti. Son 10 dakikada konuk takımın daha fazla topa sahip olmasını doğal karşılıyorum. Top kontrolü ve taşıma özelliği olan Hasan ve Cemal’in sakatlanmasının yanı sıra çok koşan takımın yorulması nedeniyle teknik heyet en az 1 puana sarıldı.
Sonuç olarak Diyarbakırspor, kağıt üzerinde zor olan maçtan puanla ayrılırken gelecek için de ümit verdi.