‘HADDİNİ BİLMEZSEN…’

Diyarbakırspor’un Altay ve Y.Malatyaspor maçlarında ortaya koyduğu futboldan umutlanmıştık. Dünkü mücadeleyi izleyince bir an için bundan önceki iki haftada sarf ettiğim olumlu sözlerle umut aşıladığım okuyuculardan özür dileyesim geldi. Benim isyanım alınan yenilgiye değil, ortaya konulan şuursuz,ruhsuz futboladır. Benim tepkim ;daha doğru dürüst maç kazanamadan, son birkaç haftada iyi oynadılar diye ayakları yere basmayan futbolcularadır. Futbolda en tehlikeli şey havaya girmektir. Havaya girdin mi işte böyle havanı alırlar. Maçlık düşüneceksin, her rakibi ayrı analiz edeceksin ve ona göre hareket edeceksin. Eğer teknik heyet, futbolculara Balıkesirspor’un ligin en iyi organize olan, en fazla gol atan ve haliyle en çok hücüm yapan takımı olduğunu aşılayamamızsa onlarda da sorun var demektir. Şayet onlar bunu yapmış da henüz hiçbir şey başarmamış olan gençlerin kafası kaf dağına ulaşmışsa o zaman kusura bakmasınlar bu mantalite ile iki adım ileri gidemezler.
Diyarbakırspor, elinde yıldızları olan,her oyunu koparabilen yeteneklere sahip bir takım değil. En iyi silahı çok koşması,alan daraltması ve rakibi oyundan düşürmesiydi. Dün sahada boyundan büyük işlere kalkışıp Balıkesirspor karşısında Messi’lik Ronadoldo’luk yapmaya çalışanlar sayesinde bu özelliğini sahaya yansıtamadı. Yazının başlığında dediğim gibi haddini bilmezsen haddini bildirirler. Diyarbakırspor’un tekrar kendi gerçekliğini,gücünü ve kadro yapısını gözden geçirerek bugüne kadar puan aldığı eski maçlardaki heyecanlı yapısına dönmesi lazım. Yoksa bugün 3-0 yenildi, yarın bu skorları daha da artabilir.
Maçtan önceki son idmanda üzücü bir olay olmuş. Suat Mutlu, Hikmet’e sert girmiş,Hasan İnci de Suat’ın üstüne yürümüş. Bunun üzerine Murat hoca Hasan’ı kadro dışı bırakmış. Birincisi ;Hasan’ın yaptığı çok yanlış. Suat nihayetinde kendisinden büyük. İkincisi ;teknik heyetin çözümü kadro darlığı arasında futbolcuyu kadro dışı bırakmak olmamalı. Bu tür durumlarda barışma ve özür dileme yoluna gidilebilir, ya da para cezası verilmeli. Bazen kolu kırıp yeni içinde bırakmak lazım. Murat hocaya asla akıl verme niyetinde değiliz, kendi görüşlerimizi ifade ediyoruz. Altını çizmek istediğim bir şey daha var. Diyarbakırspor, değil Lig B,amatörde de olsa forması ağır ve kutsaldır. Bu formayı giyenler- hele ki Diyarbakırlı iseler- hem saha içinde hem de saha dışında layık olmaya çalışsa iyi olur. Bu formanın ne kadar ağır olduğunu ve kimlerin giydiğini merak ediyorsanız bir zahmet bu kulübün mazisine bakın. Bilmem anlatabildim mi?