‘KENETLENME GALİBİYETİ GETİRDİ’

Diyarbakırspor, sezonun belki de kader maçını kazandı. Bu maçtan alınacak 3 puan takımın ligde kalması adına çok büyük önem ifade ederken, olası bir kötü sonuç bitime haftalar kala takımın küme düşeceği anlamına gelecekti. Bunun bilincinde olan Diyarbakırspor, hafta boyunca maça iyi hazırlandı. Camia da motive edildi diyebiliriz. Sürekli yapılan çağrılarla taraftar maça davet edildi. İstediğimiz sayıda olmasa bile bir çok eski yönetici, çalışan ve emek vermiş olanı tribünde görmek güzeldi.

Diyarbakırspor, Süper Lig’den düştükten sonra taraftarını da kaybetmişti. Kulübü kaderine terk eden taraftarın tepkisi sadece olumsuz saha sonuçlarına değildi. Kulübün içinde çevrilen entrikalar, borç batağı,transfer yasağı ve tüm bu olumsuzluklara çare üretecek iradenin olmaması taraftarın hem küsmesine hem de umutsuz olmasına neden olmuştu. Yıllar boyu alıştığımız dolu tribünlerin yerini son yıllardaki boş tribün tablosuna bırakması ne kadar üzücü ise dünkü taraftar ilgisi de o derece sevindiriciydi.

Özellikle genç kesimin ilgisi, heyecanı ve coşkusu mutluluk vericiydi. Maçın analizine geçmeden önce taraftarı bu tablodan dolayı tebrik ediyorum.Hoş geldiniz tribünlere, inşallah hep böyle devam eder.

Diyarbakırspor oyuna 4-4-2 ile sistemi ile başlarken, Çorumspor’un 7 oyuncu ile savunma yapması da Diyarbakırspor’un oyun kontrolünü eline almasına neden oldu. Oyunun ilk 20 dakikası ile 30-15 dakikaları arasındaki bölüm Çorumspor yarı sahasında oynandı. İlk 20 dakikadaki olumlu görüntüye rağmen gol bulunmamasının nedeni ağır olan rakip savunmanın dengesini bozacak kanat akınlarının yapılmamasıydı. Nitekim 43.dakika bu tarz organize bir atak sonrasında gol geldi. Golü Murat attı, ancak Süleyman,Hasan ve Suat’ın da inanılmaz katkısı oldu. Diyarbakırspor maç içinde bunu zaman zaman yaptı ve başarılı da oldu. Zaten ikinci gol de bir kanat akını sonrasında geldi.

Diyarbakırspor, her iki yarıda da oyunun tek hakimiydi. Çorumspor’un maç boyunca yakaladığı tek pozisyon var ki onda da Diyarbakırspor savunmasının inanılmaz hatası oldu. Bu pozisyonda Osman akıl dolu hamle ile açıyı kapattı, yoksa bu kadar kötü olan Çorumspor golü bulabilirdi. Erken gelecek 2.gol Diyarbakırspor’u farka götürebilirdi. Bunun için net fırsatları da yakaldı ancak son vuruşu bir türlü yapamayınca stres dolu dakikalara girildi. Oyuna sonradan giren Mustafa rakibin sağ tarafını çökertti. Böyle bir atak sonrasında Bilal’ın golü geldi. Böyle bir maç için tek tek oyuncu değerlendirmesi yapmak doğru olmaz.Herkes görevini yaptı. Kazanmak adına yapılması gerekeni yaptılar. Sahada görevlerini yapmadıkları zaman eleştiriyoruz.İşte bugün de kutluyoruz.

Ama bir galibiyetle iş bitmedi. Evet önemli bir avantaj ama ligde kalmak için en az 3-4 maç daha kazanılmasını, 25-26 puana ulaşılması gerektiğini düşünüyorum. Bu havayı bozmadan mücadele etmeye devam,haydi çocuklar !.