‘PUANLAR GÜME GİTMESİN’

Diyarbakırspor, tribünlerdeki genç taraftarların yaptığı tezahürattaki gibi ‘direne direne ‘ var olmaya çalışıyor. Kocaelispor karşısında ilk yarım saatte kaçırdığı 7 net pozisyona rağmen ikinci yarıda 3 gol bularak kazanmasını bildi.

Her şeyden önce zor günlerde kulübü kaderine terk eden kent yöneticileri, siyasiler,iş adamları ve sözde Diyarbakırlılara inat son haftalarda tribünlere akın eden taraftarları bir kez daha kutluyorum. Çorum maçından sonra dün de atmosfer çok güzeldi. Küme düşmesi kesinleşen Kocaelispor’u çantada keklik görmeyen taraftarlar her şeyin farkında olarak baştan sona kadar nefis bir koro halinde destek verdi.

Maça istekli başlayan Diyarbakırspor ilk yarım saatte gol rekoru kırabilirdi. 87 gol yiyen Kocaelispor bir anda hezimete uğrayabilirdi. Ancak Yeşil-Kırmızılılar son vuruşlardaki beceri eksikliğini bu sezon sıkça yaptıkları gibi ilk yarıda en az 7 kez daha yaşadı. Hal böyle olunca ilk yarıda gol bulamadı.

Son haftalarda kaçırdığı gollerle tepki toplayan Cemal ikinci yarının başında kilidi açan isim oldu. Israrlı takibi sonucunda rakipten kaptığı topla ceza alanına girdikten sonra tek vuruşu nefis yaptı. İşte Cemal’ın bunları yapması lazım. Bu yetenek kendisinde var.Ekstra işler yapmak yerine basit oynarsa rakiplerini her zaman böyle zor durumda bırakarak takımına katkıda bulunur.Cemal için dediklerimiz takımdaki diğer yetenekli oyuncular için de geçerli. Bencil,bireysel ve kendilerine oynama alışkanlığını bırakırlarsa hem onlar hem takım kazanacak.

İlk golün moraliyle yüklenmeye devam eden Diyarbakırspor, 15 dakikada 2 gol daha bularak rahatladı. Teknik heyet ikinci yarıda doğru hamleler yaptı. Çabukluğuyla bilinen Mustafa’nın oyuna alınması,hasta hasta oynayan Erkan’ın oyundan çıkarılması ve gereksiz yere sarı kart gören Murat’ın kenara alınması yerinde tercihlerdi. Levent hocanın oyun içerisinde yaptığı taktik ve yer değiştirmeler de doğruydu.

Özetle ;Diyarbakırspor çekindiği maçı farklı kazanarak ligde kalma yolunda son 9 haftaya 1 rakibinin 4 ve 1 rakibinin de 7 puan önünde girdi. Bundan sonra kendi sahasında oynadığı 4 maçta en az 7 puan alırsa öyle sanıyorum ki sıkıntı yaşamadan ligde kalır.

Ama ligde kalması pek de kolay olmayacak.En büyük görev yönetime düşüyor. Türkiye ligleri standartlarının altında paralarla oynayan futbolcuların ödenmeyen prim ve alacakları vakit geçirmeden ödensin.Ligde kalmak şampiyonluk kadar önemli, bu nedenle ligde kalma primi belirlenmeli. En önemlisi FİFA’daki tehlike var.8 aydır önlem almayan yönetim henüz kamuoyunu rahatlatacak bir çözüm bulamadı. Bu işin şaka götürür tarafı kaldı mı?. 6 puan silme cezası geliyorum diyor.Böyle bir şey olursa bu takımın vebali bu yönetimin boynuna kalacak. Artık oyalamaya yönelik, bahane üretmeye dönük açıklamaları bırakın. Bu işe bir çözüm bulun.Eski defterleri deşmekle elinize bir şey geçmez.O defterlerde ne olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Sizin işiniz çözüm üretmektir.

Bir sözümüz de Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı’na. Diyarbakırspor bu kentin değeri değil mi?.Türkiye’nin neresinde valilikler ve belediyeler spor kulüplerine katkı sağlamıyor?.Yanıbaşımızdaki şehirlerin yöneticilerinin yaptıkları size bir mesaj olmuyor mu?. Diyarbakırspor size ne kötülük yaptı da bir hafta sonu maça dahi gelmiyorsunuz?.Şu anki kent idaresini anlamış değilim. Anlayan varsa bana anlatsın.