‘SEVİNELİM Mİ ÜZÜLELİM Mİ?’

Diyarbakırspor, genç kadrosuyla üzerindeki tutukluğu ve heyecanı atınca olumlu sinyaller vermeye başladı. Önde olduğu maçların ikinci yarılarında gereksiz yere çekilme sorununu da aşarsa ileride daha iyi takım olacak. Dünkü Yeni Malatyaspor maçının özellikle ilk yarısında oldukça etkili bir oyun ortaya koydu. İkinci yarıdaki skoru koruma telaşı,alkışlamaktan başka bir şey yapamayacağımız frikik golü ve Murat’ın kaçırdığı bariz gol şansı olmasa rahatlıkla 3 puan alabilirdi.
Maçın başında ofsayttan yediği gole rağmen oyundan kopmadı. Ofsayt dedik, gerçekten de ofsayttı Malatya’nın ilk golü. Hakem Serkan Tokat da bizimle aynı düşüncedeydi ancak yardımcısı Selçuk Yılmaz, bayrağını kaldırmak yerine santraya koşunca golü verdi. Hakemlerin bu tür durumlarda çok dikkatli olması lazım. Sonuçta sahada verilen bir emek var.
Diyarbakırspor, eksik futbolculara rağmen akıllı bir anlayışla sahada yer aldı. Orta sahada İrfan-Bilal ikilisi, özellikle de İrfan dikkat çekici bir performans ortaya koydu. Suat Mutlu sahada basmadık yer bırakmadı.Rakibe yaptığı baskı ile ilk golü tere yağından kıl çeker gibi yarattı. Süleyman asıl mevkisi olmadığı halde solda iyi işler yaptı,Cemal’in golünde arka direğe çok iyi top kesti. Savunmada Erkan ve Fırat ilk topları aldı. Sonradan giren oyunculardan dikkatimi çeken İbrahim Nazlıcan oldu. Bence kumaşı iyi ve daha iyi işlenirse kaliteli bir hücüm oyuncusu izleriz. Murat Kürüm güzel bir gol attı,ama daha kolay olanı kaçırdı. Kaleci Osman’ın gollerde hatası yoktu, iki net pozisyonu da kurtardı.Cemal ve Mustafa sakatlanmasaydı Diyarbakırspor, son 20 dakikada bariz açıklar veren rakip savunma arasında goller bulurdu diye düşünüyorum.
Özetle ;dünkü maçta kaçan galibiyete üzülebileceğimiz gibi deplasman olduğu için alınan 1 puana da sevinebiliriz. Burada esas olan olaya bakış açımızdır. Bence her şeye rağmen takım iyi yolda.