‘YENİLGİNİN SORUMLUSU YÖNETİMDİR’

Diyarbakırspor, kendi sahasında Yeni Malatyaspor’a 1-0 yenilerek bana göre sezonun en ağır yenilgisini aldı. Sonuç 0-1 ama etkisi rakamlarla ölçülemez. Diyarbakırspor’un kazanması halinde bitime 7 hafta kala Tokatspor ve Çorumspor havlu atacaktı. Fakat şimdi hesaplar değişti. Her iki rakip de puan aldığı gibi Diyarbakırspor’un fikstür avantajı da bitti.

Bu yenilginin birinci derecede sorumlusu yönetimdir. Hafta içinde yaşanan olayda her ne kadar Osman’ın maç arefesinde yaptığı davranışı onaylamak mümkün değilse bile bir yönetim zaafı vardır. Futbolcusuna 15-20 bin TL ödemeyen ya da ödeyemeyen bir yönetim nasıl kendi camiasına güven ve rakiplere psikolojik anlamda kararlılık mesajı verecek?. Yönetim, Osman olayındaki zaafı ile tarihi bir hata yapmıştır. Daha ligin bitimine 7 hafta var ama bana göre takımı küme düşürme pozisyonuna getirmiştir. Diyarbakırspor küme düşerse bu yönetim, 15-20 bin TL için takımı düşüren yönetim olarak tarihe geçecektir. Yöneticilik yapmak yol gösterici eleştirilerde bulunan gazetecileri, yorumcuları hedef haline getirmek, senelerce bu kulübe emek veren insanları ihanetçi gibi göstermek, etrafındaki birkaç dalkavuğa inanıp herkesi karşına almak değildir. Yöneticilik demek zor zamanda sorumluluk alarak sorun çözmektir. Sürekli mazeret üretmek, kendinden öncekileri sanki kendileri de geçmişte yöneticilik yaparak kulübü borç batağına sürükleyen yapıların içinde yer almamış gibi  eleştirerek enkaz edebiyatı yapmak hiç değildir. Çok açık söylüyorum ;dünkü yenilginin en büyük nedeni yöneticilik becereksizliğidir. Olay sadece Osman olayı değil, o sadece olayın bütünlüğü içinde bir parçadır, kimse oraya takılıp kalmasın. Eskilerin tabiriyle bir maç hafta sonunda değil hafta başında kazanılır. Biraz derin düşünen, futbolun içinde yoğrulmuş olanlar ne demek istediğimi anlar diye düşünüyorum.

Yönetim böylesine önemli bir maça ne takımı ne de şehri hazırlayamamıştır. Konuk Yeni Malatyaspor’un hazırlandığı kadar hazırlık yapılmış olsaydı kesinlikle o sahadan yenilgi değil 3 puan çıkardı.

Bundan sonra ne olur?.Elbette halen 3-4 puanlık avantaj var ama iş öyle kolay olmayacak. Bundan sonrası için en az teknik heyet ve futbolcular kadar hatta onlardan daha fazla yönetime iş düşüyor. Çünkü bundan sonra iş sadece sahada bitmeyecek. Kimin ne gücü, ne lobisi varsa ortaya koyacak.

Her şeye rağmen Diyarbakırspor evinde kalan 3 maçı kazanırsa yine ligde kalır diye düşünüyorum. Bunun için yönetimin hem maddi hem de manevi olarak çok çaba harcaması lazım. Şu yönetim şekli,anlayışı ve olaylara bakışı ile ben ümitli değilim.