"BU 1 PUAN LİGDE BIRAKIR"

Diyarbakırspor, puan veya puanlar almayı hedeflediği İstanbul’dan 1 puanla döndü, 2 puanı ise bir anlık hata sonucu Şükrü Saraçoğlu Stadında  bıraktı.
Hafta içerisinde Diyarbakırsporun bazı idmanlarını izledim. Maçtan önce düşüncelerimi dile getirsem eminim bu işten çok iyi anlayan Diyarbakırdaki otoriterler (!) benimle alay ederdi. Ama takımın iyi hazırlandığını gözlemlemiştim. Özellikle Perşembe günü Atatürk Stadında yapılan taktik çalışmasında "Fenerbahçeye teslim olmayacağız" parıltısını futbolcular ve teknik heyetin gözünde gördüm. Fenerbahçe çok formdaydı. Ligin 2.yarısında Denizli ve Sivasspora gol yağdırdı, kupada da ligin flaş ekibi Bursasporu ezip geçti. Türkiyedeki otoriterler ve Diyarbakırda Diyarbakırsporu peşinen küme düşürenler (!) fark bekliyordu. Ama puanların sahada kazanıldığını unuttular. Onlar unuttu ama Diyarbakırspor teknik heyeti ve futbolcuları bu gerçeği unutmayarak derslerini iyi çalıştılar.
Fenerbahçe maça büyük bir moral ve motivasyonla başladı. Şükrü Saraçoğlu bu sezon ilk defa ıtam doldu,maçın başından sonuna kadar tribünler Diyarbakırspora psikolojik baskı kurmaya çalıştı. Bu tablo Yeşil-Kırmızılıları çökertmek yerine moral ve motivasyonu iyice artırdı.
Ziya hoca Trabzon maçında yaptığı kadro hatasından ders almış olacak ki orta sahayı kalabalık tuttu, sadece defansif oyunu değil değil hücümü da düşündü. Takım maça çok iyi başladı. İlk kez oynayan Bebbe ,partneri Tazemata ile iyi anlaşırken bu ikili Fenerbahçenin savunmasına baskı yaptı. Orta sahada Barış ve Aymanın yanı sıra Tjikuzu bu ikiliye yardım etti,kanatlardan da Adnan Celalettin ve Bessam aynı halkanın zincirleri olarak takım oyunu nasıl oynanması gerekiyorsa bunun gereklerini yerine getirdi. Kalede Gökhan yine yerinde kurtarışlarıyla güven verdi,Erdinç-Diallo ikilisi Ankarada olduğu gibi yine mükemmel bir uyum gösterdi.
İlk 25 dakikada sahada cesur bir Diyarbakırspor vardı ve Bebbe’nin şutunun direkten dönmesi başta olmak üzere akıl dolu ataklar yaptı. 25.dakikadan sonra Fenerbahçe yaklaşık 20 dakika topa daha fazla sahip taraf oldu. İlk yarının son dakikalarında pozisyonlar bulan Fenerbahçe kaleci Gökhan ve savunma bloğunun direnci karşısında gole ulaşamadı.
İkinci yarıda oyun Diyarbakırsporun istediği şekle döndü. Fenerbahçe saldırmaya çalıştı,bunu yaparken savunmada açıklar verdi ve Diyarbakırspor,55 bin Fenerbahçeliye kan kusturmaya başladı. Tazematanın kaçırdığı net pozisyon,Adnan ve Bebenin yarattığı tehlikeler. Oyun son 20 dakikada satrança döndü diyebiliriz. Derken Diyarbakırspor,Aymanın müthiş vuruşuyla golü buldu. Diyarbakırspor kazanmayı çok hak etmişken 90.dakikada yapılan bir anlık büyük hata ve bir anlık dikkatsizlikle avuçlarının içindeki 2 puanı bıraktı. Ama böyle bir atmosferde bu kadar güçlü ve iddialı bir takımdan alınan 1 puan küçümsenmeyecek kadar önemlidir.
Bu puan bana göre lig sonunda Diyarbakırsporu ligde bırakacaktır. Şimdi önümüzde Diyarbakırda sırasıyla oynanacak Sivasspor ve Denizlispor gibi hayati önem arz eden 2 maç var. Bu maçlar kazanılırsa Diyarbakırspor ligde kalma yolunda çok önemli avantaj elde edecektir.