HAFTAYA KADER MAÇI VAR

Diyarbakırspor bu sezon ilk kez kazanması gereken bir maçı kazandı. Kağıt üzerinde hiçbir iddiası olmayan Gaziosmanpaşa’ya takılsaydı harakiri yapmış olacaktı. Oyun olarak tat vermedi ancak önemli olan böyle süreçte 3 puan almaktı. Sezon başından beri ilk kez şans faktörü de Diyarbakırspor’un yanındaydı diyebilirim. Yoksa teknik heyetin yaptığı yanlış hamleler ve saha içindeki organizasyon hataları karşısında rakip iddiasız Gaziosmanpaşa olmasaydı çok pahallıya mal olabilirdi.

Maçın ilk 45 dakikasında istediği baskıyı, tempoyu yakalamayan ancak yine de golü bulan bir Diyarbakırspor vardı.

Cemal’in savunmanın hatasından kaynaklanan aşırtma vuruşunu saymazsak pozisyona giremeden golü buldu diyebiliriz. Bu gol de Cemal’in takipçiliği, o ana kadar sıfır hatayla oynayan rakip savunmanın hatası ve Mustafa’nin araya iyi sızmasıyla geldi.

İkinci yarı ilk yarıya oranla hareketli geçti. Diyarbakırspor ikinci gol için daha fazla hücüm yapmaya başladı. Net fırsatlar da buldu ancak final paslarını bir türlü iyi yapamadı. Hiç beklenmedik anda rakibin golü geldi. Bu maç öncesinde 14 golü bulunan ve ilk yarıdaki maçta Diyarbakırspor’a 3 gol atan Gökhan, tereyağından kıl çeker gibi bir vuruşla olmayan pozisyonda golü attı. Bu gol hepimizi şok etti dersek yalan olmaz. Neyseki 85’te gelen Necat’ın golü Diyarbakırspor’u adeta ipten aldı.

Bu gol teknik heyetin yanlış hamlelerine rağmen galibiyeti getirdi. İkinci yarıda yapılan saha içi değişikliği ve giren-çıkan oyunculardaki hatalar az daha korku filmi yaşatıyordu. Detaylarına inmiyorum,yedek kulübesindekiler umarım ne demek istediğimi anlamışlardır.

Maçın hakemi Ferhan Kestanlıoğlu mükemmel bir yönetim gösterdi. Tribünlerdeki taraftarların 1-1’den sonraki desteği ve maçtan sonraki sevinç tablosu da alkışa değerdi.

Şimdi sezonun önemli maçına kilitleneceğiz. Diyarbakırspor,Tokat’ta sadece bu senenin aynı zamanda 44 yıllık tarihinin en önemli maçlarından birine çıkacak. Hafta arası çok iyi değerlendirimeli. Şehir olarak takımı Tokat’a hem yüksek moralle hem de Tokat’a akın ederek göndermeliyiz. Taraftar desteği için araçlar kaldırılmalı, takım maddi ve manevi olarak iyi motive edilmeli. Stresli taraf Toatspor olacak. Zira biz hem 1 puan öndeyiz, hem de rakibe göre 1 maçımız eksik. Yani beraberlikte bile Tokatspor’un umutları biter. Futbolcular da temsil ettikleri formanın Diyarbakırspor forması olduğunu, 5 milyona yakın bir kitleyi temsil ettiğini ve bu takımı ligde bırakmaları halinde tarihin onları yazacağını düşünerek bu maça hazırlanmalı. Başka söze de gerek yok !.