JEST YAPIN, CEZALARI SİLDİRİN

Diyarbakırspor ,Konya galibiyetiyle ligde kalmak için çok önemli bir avantaj sağladı. Maçtan önce ‘Diyarbakırspor kazanacak,Tokatspor kaybedecek’ diyen biri olsaydı sanırım çoğumuz bu kişiyi hediyeye boğardık. Futbol böyle bir şey işte.Bir hafta önce Tokat’ta uzatma dakikalarında kaybolan umutlar dün tekrar yeşerdi. Bu kadar sıkıntıya, olumsuzluğa ve sahipsizliğe rağmen Diyarbakırspor, şehir olarak kenetlenen ve devre arasında 2 milyon TL harcayan Tokat’ın önünde son 3 haftaya giriyorsa galiba büyüklerimizin dediği gibi bu kentin üzerinde hakikaten peygamber duası var !. Diyarbakırspor’un yerine hangi şehir takımı bunları yaşasaydı emin olun bugün liglerde esamesi okunmazdı. Birileri ‘bu kulüp yok olsun’ diye uğraşıp duruyor ama hala ayakta ve tribünlerin tabiriyle ‘direndikçe direniyor.’ Taraftar demişken sadece yağmur-çamur demeden tribünlere iyi gün dostu olmadığını gösteren kesim ile maça gelme imkanı olmayıp kilometrelerce uzakta dualarıyla katkıda bulunanlar haricindekileri bu işin içinde tutuyorum. Bu kadar önemli bir süreçte bile şehirde olup maça gelme zahmetinde bulunan etkili-yetkili ve taraftar dahil hiç kimse Diyarbakırlı olmayı hak etmiyor.

Diyarbakırspor’un Konya Torku Şekerspor’u yenmesi kadar Tokatspor’un Gaziosmanpaşa’yı yenmesi de önemliydi. Hafta içinde Diyarbakırspor’u çamur üstüne çamur atan,akla hayale gelmeyecek iddialarda bulunan Tokatspor başkanına da tokat gibi cevap oldu. Diyarbakırspor’u durdurayım derken kendi takımı vuruldu. Mazlumun ahı hiçbir zaman kalmaz. Tokatspor başkanı  kendisinin bile inanmadığı iddialarla gündemi meşgül ederken avantaj Diyarbakırspor’a döndü.

Diyarbakırspor maça yanlış bir oyun anlayışı ile başladı. Levent hoca yanlıştan ancak ilk yarım saatten sonra ve golü de yiyince dönebildi. Metin gibi bu sezon maç tecrübesi fazla olan bir oyuncu dururken Hakan’la başlaması,Ali’yi sağ bek ve Süleyman’ı da sol açığa çekmesi dikkat çeken yanlışlar oldu. Konya ekibi yetersiz kalan Hakan karşısında sol tarafı çok iyi kullandı. Neyseki Levent hoca önce Hakan’ı çıkarıp Metin’i oyuna alarak ve bununla beraber saha içindeki taktik değişikliğiyle de kötü giden maçı çevirdi. Süleyman’ın şık golüyle devrenin sonuna doğru beraberliğin gelmesi takımın direncini artırdı. İkinci yarıda galibiyet golü de zamanında geldi. Kalan dakikalarda haklı olarak skoru korumaya çalışan ve bunu da başaran Diyarbakırspor hak ettiği 3 puanı aldı.

Ama iş bitmedi. Kader haftası bu haftadır. Tokat’ın bay olduğu bu haftada Diyarbakırspor, Trabzon’dan 3 puanla dönerse ligde kalma şansını çok yükseltir. Bu nedenle bu hafta iyi çalışılmalı. Takımın çok iyi motive edilmeli. Bu noktada sadece yönetime değil şehrin tüm ileri gelenlerine iş düşüyor. Bu saatten sonra bu takım küme düşerse Diyarbakır’ın ayıbı olur.

Yazımızı başlığımızla bitirelim. Yönetim jest yaparak, bu sezon futbolculara verdiği para cezalarını kaldırsın.Futbolda elbette ödül varsa ceza da olmalı ama bazen affetmesini de bilmek. Yönetimden bu olumlu adımı bekliyoruz.