KARANLIK GÜÇLERİ SEVİNDİRMEYİN

Ligin ilk yarısında Bursa’da oynanan maçta çıkan olayları herkes biliyor, bir daha anlatmaya gerek yok.
Fakat oradaki olayların zamanlaması çok dikkat çekici.
DEMOKRTİK AÇILIM, bir başka ifadeyle KÜRT AÇILIMI gündemdeydi.
Buna karşı olan siyasi oluşumlar,bu işten nemalanan karanlık çevreler bunu provoke etmek için en iyi zamanlama olarak bu maçı seçtiler.
Bursa, ülkemizin  her tarafından, hatta balkanlardan gelen göçmenlerin bir arada yaşadığı Türkiye mozaiğini yansıtan bir şehir.
Maç , böyle bir kentin takımı ile Kürt açılımın en çok ilgilendirdiği Diyarbakır’ın takımı  arasında. Provokasyon yapmak için bundan daha iyi fırsat olamazdı.
Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunda 30 yıldır devam eden çatışmalı süreç, 50 bine yakın insanın yaşamına mal olmuş, milyonlarca insanı yerinden yurdundan etmiş ve ülkenin milyarlarca dolarlık kaynağını kurutarak halkın yoksul olmasına yol açmıştır.
Türkiye kaybediyor ama bu işten nemalanan ırkçılık eksenli siyasi oluşumlar ile yıllardır bu topraklar üzerinde karanlık hesaplar yapan ERGENEKONVARİ güçler rant elde ediyor.
AÇILIM gerçekleşse ve varış olsa bunlar hangi değerler üzerinde siyaset yaparak halkı kandıracaklar?. Baronlar servetlerine nasıl servet ekleyecekler?. Tabi ki  demokratikleşme süreci bunların  uykularını kaçırttı ve bu işe bir spor müsabakasını alet ettiler. O gün tribüne gelip olay çıkaranların amacı asla Bursaspor’a destek vermek değildi.
Şimdi en büyük sınavı Diyarbakır halkı yani bizler vereceğiz. Bu karanlık senaryoların, demokrasi dışı oluşumların ve insanlık düşmanlarının yarattığı kaosların,huzursuzlukların en büyük acısını yaşayan bir halk olarak çok daha sorumlu davranmalıyız. Birilerinin ekmeğine yağ sürmek yerine, çevirmekte oldukları dümene su bırakmayalım , aksine bu karanlık çembere çomak sokalım. Bu ülke insanının, Ortadoğu ve anadoluda yaşayan milletlerin bir arada ve huzurlu bir şekilde yaşamasından hoşnut olmayanların yüzünü güldürmeyelim. Bize bu kötülüğü yapanlarla aynı safta yer almayalım. Şiddete şiddetle, çirkinliğe çirkinlikte cevap vermek Diyarbekirliye yakışır mı?
Karşı tarafın istediği de zaten bizi gaza ve galeyana getirip yanlış yapmaya zorlamaktır. Bu oyuna asla gelmemeliyiz. Eğer ki karanlık odakların istediğini yaparsak,hem ülkemizin demokratikleşmesine engel oluruz, hem de Diyarbakır ve Diyarbakırspor’a ihanet etmiş oluruz. Bu kadar acılar yaşamış, tabir-icaizse  acıyı bal eylemiş, deneyim sahibi bir kent olarak bu  tuzağa düşmemeliyiz.
Özetle ;birileri barışı, huzuru ve bir arada yaşamayı istemiyor, bu yüzden kışkırtma yapıyor. Biz ise barışı, huzuru ve bir arada yaşamayı arzu ettiğimizi hatta haykırdığımızı Bursaspor maçına sağduyulu davranarak gösterelim. Karşı taraf yaptıklarına karşı utanmasa bile canlı yayın nedeniyle tüm Türkiye’e nasıl bir halk olduğumuzu gösterelim.