HÜR VE ÖZGÜR; KAAN!..

Tarih sayfalarında, Osmanlı Tayyare Bölüğünde söz edilir.. O gün, 90 uçak bulunuyordu.. Yıl 1923’te Kurtuluş Savaşı pilotlarından Vecihi Hürkuş tarafından inşasına başlanan VECİHİ-14 adlı ilk milli uçak 1924’te imal edildi. Ama Türk Hava Kuvvetlerinin temeli, 1911’de atıldığını, sayarsak,  o günden bugüne!.. Bir asırlık hayal, artık gerçek!..

***

İşte o istemezüklerin efendilerine tevdi edilen Türkiye’nin bağımsız ve özgür, hür iradesi prangalarından kurtulmuştur artık.  Yerli ve milli projelere burun kıvıran bir kadehe ülkeyi ve milleti feda edebilecek akla sahip, kapı kulu kölelerin, kirişleri de çökmüştür!.. Onlar ne istiklalden, ne istikbalden ne de istikrardan yanadırlar!?.

***

Velhasılı kelam!?. Özüyle bütünleşen, milli ve yerli ruhun, köklerden göklere uzanan, hür ve özgür Türkiye var artık yer küresinin semalarında!?. Bu göklere yükselen köklerin zihniyle, fikriyle üretilen Kaan’ın gururu, yüreklerdeki bağımsızlık meşalesini de, daha bir şevkle gürleştiriyor!?.. Tebrikler, Türkiye!…

***

ŞOFÖR CHP’Lİ Mİ?.

Rivayet bu!.. Patent, Bülent Aydemir’e ait.. DEM Parti’nin İstanbul aday listesini son dakika İl Seçim Kurulu’na, bildirmesinin, sırrına dair, büyük bir iddiada bulundu.. İddiasına göre, DEM Partilileri taşıyan aracın sürücüsünü CHP’liler satın almış.. Denir ya yok daha neler?..

Dinleyelim, Aydemir’in sosyal medya hesabındaki rivayet ettiği, iddiasını!.. “DEM’in İstanbul Büyükşehir aday listesini YSK’ya götüren şoför; bir CHP’li tarafından satın alındı. Şoför yolu uzattı; 'hızlı sür' diyen parti temsilcisine, 'Kaza mı yapayım?' dedi. 'Şoför hakkında suç duyurusu var' deniliyor. Doğruysa vah ki ne vah! Vahim iddialar!.."

***

Halbuki DEM, 'aday listesi yetiştireceğiz' diye AK Parti’ye başvursaydı; çok büyük ihtimalle helikopter kaldırırlardı… Kaderin cilvesi işte… Sonuçta geç - meç de olsa YSK başvuruyu aldı kabul etti. Takdir milletindir…"

***

Tabi mevzu ne kadar doğru ne kadar yanlış,  yalan bilmiyoruz!.. Ama iddia, “yenilir, yutulur” değil, ithamın dozajı yüksek.? Kaldı ki, yazıyı kaleme aldığım akşam saatlerine kadar, ne DEM Partisinden ve ne de CHP’den herhangi bir doğrulama ya da yalanlama gelmedi.. Bir söz vardır, “sükut ikrardan gelir” 

***

MECLİS ÜYELİKLERİ!…

Diyarbakır’ın özelinde, yerel parlamentoyu teşkil edecek olan Belediye Meclis Üyelerine ilişkin, partilerin liste kalibresine bakıyorum!… Ne yazık ki, iddialı partilerde bir kaç isim dışında, kalibresi yüksek birilerini gördüğümü söylemem mümkün değil?.

***

Kişilerin şahsiyetine değil, kentin vizyonu yönünde, ehil ve liyakat ölçüsü, noktasında bakıyorum!?..  Eğitim, öğretim ve özel yaşamındaki mesleki, misyonu dahil.. Listeler, doyurucu değil..

***

Geçmişte, yetersizlik açısından çok ama çok, büyük muzdariplikler yaşadı bu kent.. 3 Mart’a kadar, değişiklikler yapılabilir?. Fırsat kaçmadan, gözden geçirmek, kent adına sorumluluk ifade eder..

***

KEDİ KATİLİ…

İbrahim Keloğlan… Yeniden yargılanacak.. O bir kedi katili.. O masum, dilsiz, günahsız kediyi, asansörde dakikalarca tekmeleyip öldüren, bir katil!..

***

O, kediyi hunharca katledebilen biri olarak, başka canlılara ne tür zalimlikler yapabileceğini, böylesi bir potansiyele sahip olabileceğini, düşündükçe endişeye kapılmamak elde değil..

***

İşte bu noktadan hareketle, diyorum ki!.? Bu adam yeniden yargılanacaksa “ne iyi hale” bakılsın, ne ceza indirimine meyil edilsin!.? Hak edilen ceza ne ise o verilsin ki; ders-i ibret olsun..

***

GÜNÜN SÖZÜ

Yeryüzünde yürüyen hayvanlar ve (gökyüzünde) iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi ancak sizin gibi ümmettir. 

***

HAYIRLI CUMALAR…