KAFALAR KARIŞIK SİYASET?..

Dün de yazdım!.. DEM’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Meral Danış Beştaş, kolay lokma değil, olmaya da meyil edeceğini sanmıyorum!.. Öyle karizma çizdiren, ya da çizdirten biri değil!..  Şeceresine baktığınızda özgüveni yüksek biri.. Hele ki, tavşan aday!..

***

Son iki gündür, kendi cephesinde yansıyanlara baktığımızda, İstanbul’un seçim yarışında, silik bir profilde olmayacak?.. Çetinleşerek, mücadele edecek!. Verdiği son beyanatlar kafalardaki soruları da, kısm-i olarak yanıtlıyor.. Şu netleşti gibi.. İmamoğlu'nun lehine son dakika yarıştan çekileceğine dair iddialar, boş!..

***

Nitekim kendisi ifade etti… Beştaş’ın dediği şu.. ” Bu söylemler benim emeğime, verdiğim mücadeleye büyük bir saygısızlık. Yan gelip yatmak için aday olmadım. İstediği sözü söyleyemeyecek, sözünü partisine anlatamayacak, köşede duracak biri değilim.?”

***

“Siyasi çatışmada araçsallaştırılmaktan rahatsızım, yoksa bizi tartışanların hepsi iddiamızın ne kadar yüksek olduğunu biliyor” diyor Beştaş!?. Başak Demirtaş’a gelen itirazın ardından, İstanbul için parti içerisinde gösterilen en ideal isim Beştaş demiştim!!..

***

Söyledikleri ve özgüven noktasında, İstanbul için, rüzgar estirecek biri.? Tabi bu rüzgarın, etkisi kaç şiddetinde olur onu bilmem!  Partisi buna dair ne kadar cevaz verici bir ölçü belirler, işte  o da meçhul?. Çünkü çok yönlü kafa karıştırıcı haller söz konusu!?.

***

Hedef, partinin oylarını düşürmek mi, tavan yaptırmak mı?.. Malum, Başak olursa, yüzde 15’lerin üzerine çıkar deyip durduk? Ama Başak gösterilmedi.. Şimdi Beştaş için ise partinin mevcut oyları korunacak mı, korunmayacak mı soruluyor?.

***

Beştaş’ın namı hesabına, bir parantez açarsak!?. Eğer ki, seçimlerde partinin mevcut yüzde 7-8 bandında olan oy oranını, tüm engellemelere rağmen, yüzde 10’lara çıkarırsa, bu ferdi bir başarı olur ki?.. Böylesi bir sonuç, Beştaş için yeni sayfalar açar!..

***

Ama şu da bir gerçektir ki, İstanbul için tüm siyasi partilerin kafası karışık!.. Büyük bir dağınıklık söz konusu..  DEM ile CHP’nin arasındaki ilişki, hem kendilerinde hem de seçmen nezdinde daha bir kafalar karmakarışık seyrediyor!..

***

DEM’in bir kesimi kent uzlaşısından dem vuruyor?.. Ha keza CHP’deki İstanbul merkezli bir kesim, DEM’le işimiz olmaz’a getirip, saman altından su taşıma gayretinde!?.. İki yönlü bir kafa dağınıklığı var.

***

Esenyurt'ta CHP, DEM'in istediği ismi aday yaptı? Prof. Dr. Ahmet Özer..  Ki, Meclis üyeleri listesine baktığınızda, DEM’liler çok.. İstanbul’un geneline bakılırsa, DEM’in CHP’nin namı hesabına çekilen çok sayıda adayı var..

***

Kaldı ki, DEM 22 ilçede hiç aday göstermedi?.. İttifak değilse hikmeti ne?.. Fena şekilde, bu alan sorgulanıyor! İşte yanıt aranan sorular?.. DEM kendisine zarar vermeden işin içinden nasıl çıkacak.? CHP’ye zarar vermeden, CHP’ye İstanbul Büyükşehir Belediyesini nasıl kazandıracak?.

***

CHP işbirliğiyle DEM kendisini İstanbul’a taşıyabilecek mi?.. CHP, DEM’le işbirliğini kemalist, ulusalcı tabana nasıl ifade edecek? En önemli soru ise; Kandil’in CHP’yle, mesajlaşma hali..

***

Bu durum, DEM için de, CHP için de, İstanbul için de, kritik, riskli, zarar verici.. 14-28 Mayıs seçim süreci, ittifaklar, ifşa olan gizli anlaşmaların parti tabanında nasıl da oy kaybına neden olduğu görüldü!..

***

Kafalar karışık olunca, sorular da, yanıt noktasında muğlaklaşıyor!.. Yoksa hala CHP ile DEM Parti ittifak etti mi, etmedi mi, uzlaştılar mı, uzlaşmadılar mı denilip durulmazdı?.. Ki hala da, diyoruz.. Ama özüne inildiğinde, uzlaştık lakin ifşası riskli..

***

Peki bu danışıklı dövüş, bir sonuç getirir mi?. Ya da seçmen nezdinde güven testiyle, bir kazanma ve kazandırma sağlar mı?.. Cevabı belli. Lakin ben yine de, bekleyip görelim; şapkadan ne çıkacak?.. Malum daha bir ay var…

***

NE DE SAZAN OLMUŞUZ!…

Şu sosyal medya fenomeni, manken Simgur Sarsılmaz var ya!!!.. Ne fena biri.. Baksanıza kaç gündür, kendi mahallesinde tozu-dumana katarcasına gündem oldu?!.. Ana haber bültenlerine bile konu edildi…

***

Öyle magazinsel değil.  Mevzusu, giyimi, kuşamı, yaşamı, mankenliği değil.. O rüküşlü ya da rüküşsüz hali hiç değil..Tamamen siyasi, takılma!..  Meselesi, Diyarbakır’ın Kaynartepe mahallesinde, muhtar adayı olabilir miyim söylemiyle gelişen bir süreç!?..

***

Reklamın kralını yaptı!.. Bir de kendince siyaset üretiyor.. 8 yıl Bağlar’da yaşadım.?  Oranın tozunu, dumanını fena şekilde solup, sarsılmazlığından söz etmiş.. Peki şimdi nerde, ajanslara göre bölgede serbest model!?. Ha bir de, asgari ücret, onun arabasının mazotuna yetmezmiş!…

***

Ahali işi gücü bırakmış, peşine düşmüş!!. Neyse!.. İş ciddiye binince hanımefendi, 48 saat geçmeden bu kez çekiliyorum mavrasında bulunmuş?.. Şu an herkes pert ve dert yanıyor?!.. “Çekilme muhtarım, çekilme.. Kaynartepe'yi ancak sen kaldırırsın” diye paylaşımlar var..

***

Gazete sütunlarına yansıyan kendi beyanına ilişkin iddialara göre; tehditler almış, hakaret ve küfürlere maruz kalmış.. Hatta depresyon ilaçları kullanmaya başlamış.. Onun için de adaylıktan çekilmiş.. Bir dizi de, afra ve tafra eklemiş!..  Hukuku yönü elbette olmalı..

***

Ne diyelim!.? Ülkenin hal-i pür melali ancak böylesi hadiselerle, yüz güldürür mü diyelim?.. Neyse, herkes özgür, herkes seçme ve seçilme hakkına sahip!.. Kimsenin keyfinin kahyası değiliz.. Lakin, benim yanıt istediğim bir soru var!…

***

O da şu.. Neden hiç kimse, Sarsılmaz Hanım’a sormamış!!.. Ey Simurg Sarsılmaz!.. “Siz Kaynartepe Mahalle muhtarlığı için, İlçe Seçim Kurulu’na resmi bir başvuru yaptınız mı?.. Yaptıysanız, lütfen onu da, pozlarınızın arasına sıkıştırarak paylaşırmısınız?”…

***

Neyse ben sorayım!.. Kendisinden yanıt gelir mi gelmez mi bilmem!.. Ama biliyorum ki gelecek yanıt şu olacaktır.?.. “Ben adayım, adaylık başvurumu yaptım, demedim. Ben aday olabilir miyim dedim… Onlar anlamadıysa ben ne yapayım?..”

***

Sonuç itibariyle; Sarsılmaz sarsılmaz bir reklam patlaması yaptı?.. Enva-i pozu vermiş olsaydı, böylesi bir reklam beğenisi almazdı?!.. Bravo, ülkemin sazan ahalisine diyerek, mevzuya noktamı koyuyorum.. Sarsılmaz’ın fendi, ahaliyi yendi?!

***

GÜNÜN SÖZÜ

 

Kendisine saygısı olanlardan oluşan bir toplum, birliğin ve dirliğin teminatıdır!…

***

HAYIRLI CUMALAR..