NE İŞ, İNCE İŞ Mİ?..

Görüntülerin muhtevası, böyle bir izlenim veriyor!.. Siz deyin, ülkenin hal-i pür melalinde, böylesi manzaraların, ilk akla getirdiği izah ince iş dedirtmez mi?.. Ben diyorum!..

***

İBB ve CHP İstanbul İş Başkanlığı elemanlarının, bir avukatın yazıhanesinde ortaya çıkan görüntüleri!.. Ve bu görüntüdeki tüm zat-ı muhteremlerin, deste deste, para sayma işine koyulma halleri!..

***

Mutlaka izlemişsinizdir o para sayma görüntülerini!.. Bir tarafta kasaplar, diğer yandan çanta dolusu paralar.. Poşetler.? Bavullar?.. Sıralı halde.. Desteler öyle çok ki, ikiz kuleler halinde, istifleniyor..

***

O paralar, salt TL değil.. Yanında bir de, euorolar var.. Zatlar iştahlı iştahlı kebapları yerken, paraları da, o biçim sayarak istifliyorlar.. Tek eksik, Ajda Pekkan’ın ya da Napolyonun “para para para” şarkı ve sözlerini zikretmeleri?.. Belki de içten söyleyen olmuştur..

***

Vakıanın yarattığı genel kanı; “bu iş ince iş, bu iş organize iş?”.. Neyse, Parti içi görüntü sızdırmasıyla gün yüzüne çıkan, görüntüler adliyelik!.. Önceki gün itibariyle, Savcılık devreye girdi.. Re’sen, mevzuya dair, soruşturma başlattı!.. Yargı süreci, neyi ikmale getirir, onu zaman gösterecek!.. 

***

Peki, ifşaya karşı CHP ne diyor?.. Parti Genel Merkezi, henüz net değil?. Ki iki gün sonra, İl Başkanlığı sessizliğini bozdu!.. Dedi ki, o paralar 2019’da, İstanbul İl Binasının alımıyla alakalı. Paralar da, bağışlardan gelen!..

***

Peki inanalım mı?!.. O kadar para, o kadar bağış, ama kaydı, kuydu, yok!.. O dönemin örgütçü İl başkanı Canan Kaftancıoğlu, vaziyete ne diyor?. Malum, konuşan hal-i hazırdaki İl Başkanı.. Konuşması gereken, Kaftancıoğlu değil mi?.. O suskun ve sessiz..

***

Ekrem İmamoğlu mevzuya ne diyor!?.. Görüntülerde Fatih Keleş var.. Ki, kasası olarak, tanınan, ifade edilen biri Keleş!.. Görüntülere dair İmamoğlu’nun beyanını okursak!..

***

"Seçime 20 gün kala İstanbul CHP İl Başkanlığı'nın satın alma sürecindeki bir hukuk ofisinde yapılan bir işlemin, ki benim çok değer verdiğim siyasi yol arkadaşlarım var o görüntüde, o görüntü üzerinden siyasi yaygara çıkarmaya çalışanların kötülükçü akılları var. Bu yaygara ile servis edilmesi…" diyor..

***

İmamoğlu ekleme yapıyor.? Devamında da, şunları söylüyor.. “Bunu tabii birkaç meczubun 'Buradan Ekrem'e ne sıçratır, nasıl bir leke, iz bırakırız' anlayışıyla koca koca kanallarda bir yerinden 'Ekrem'e çamur sıçratma' çabası içinde oldular. Bunlar alıştığımız şeyler..."

***

Vaziyete gülünür mü, ağlanır mı; bilmem!.? Ama, vakıanın seyri o meşhur ve malum İSKİ çukurlarına, vakıasına rahmet okutacak, gibi!?.. Eee, CHP ve SHP’nin ruh aleminde, tarihi geçmişinde İSKİnin etkisi ve fecaatı, unutulmaz, bir nottur!..

***

İşin izahında, kim sızdırdı, nasıl sızdırdı, sızdırmanın gayesi nedir?.  Parti içi iktidar savaşı mı?. Seçime gidilirken, son düzlükte çekilen operasyon mu?.. Her ne ise; özü itibariyle yanıt aranan soru şu “kim buna mantıklı bir izahat getirecek?”

***

Bir düzine soru var!.. O paralar bağışsa kimden gelen bağışlardır?. Makbuzları var mı?.. Neden, bina alımında, elden para teslimine gerek duyuldu?.. Kaldı ki, yasalar var, kanun var.. Böylesi yüklü miktarda bir para zorunlu olarak, banka üzerinde işlem görmesi gerekiyor?..

***

Eğer ki, hileli, yamuk, organizeli bir iş yok ise!.. Neden, illegal işlerin tertiplendiği bir yazıhane kültürüyle, mafya üsülü alışveriş yapılıyor?.. Burada, Avukat bürosunun, özellikle tercih edilmesi?. Olası bir enselemenin önüne geçmek için mi tercih?!..

***

İşin bir başka boyutu var!.. O da, söz konusu satın alınmak istenilen İl Binası müteahhidi de ince işlerle hayli meşgul.. Beyana göre Müteahhit Ali Gül.. Şu Büyükçekmece’deki temelsiz villaların rüşvet çarkında, gözaltına alınıp, bilahare tutuklanan zat!.. Kirli çark çok yönlü!.. Keleş’i, Gül’ü ve İmamoğlu’nu buluşturan, nokta ise Beylikdüzü!..

***

Gelirsek, şu Meclis’te poşet içerisinde unutulan, 250 bin dolar mevzusuna!.. Para Meclis idaresinde.. İdari tahkikat devam ediyor.? Ne çıkar, bekleyip göreceğiz!..

***

Paranın bulunduğu oda, CHP’nin önemli isimlerinden Seyit Torun!.. Torun henüz para benim demişliği yok!.. Zikredilen başka isimler var.. Neyle izah edilir bilmem, lakin bir çanta dolusu, para, nasıl da milletvekilinin odasında unutulur?..

***

O para bir iş takibine binaen mi?. Malum meclise ziyarete gelenler, didik didik aranır.? Sadece aranmayan vekiller ve danışmanlar ile makam araçları!.. Gerisi, pür dikkat çekicidir İSKİ kanalında!!.. 

***

Mahallenin tarafsız ve objektif haşin veletleri, mevzu ekseninde ıslık turu yapıyorlar.. Seçil Erzan kadar mevzunun kendilerinin cephesinde, kıymeti harbiyesi yok!.. 

***

Burada yazıya nokta koyarken, haber geldi.. Savcılığın başlattığı re’sen soruşturma kapsamında, üç isim ifadeye çağrılmış.. Çağrılan isimler.. İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas.. Eski İl Başkan Danışmanı Can Poyraz.. Ve de İBB CHP Meclis Üyesi Fatih Keleş.. Verecekleri savunmayı merak eden çok!..

***

Şunu da not düşmek gerekir!.? Bu mevzu, CHP’nin kıpısına kilit vurmaya kadar gidebilir.. Şöyle ki, CHP’nin hesaplarını denetleyen Anayasa Mahkemesi, vergi kaybı açısından Hazine Maliye Bakanlığı ve kaynağı belli olmayan paralar açısından İçişleri Bakanlığı’nın ve MASAK’ın CHP Genel Merkezi hakkında inceleme ve soruşturma başlatabileceğini de gözardı etmemek gerekir!.. İşler sarma sarıyor!.. Hamuru daha çok su alacak gibi!..

***

GÜNÜN SÖZÜ…

Bas bas paraları torbaya, biz gidiyoruz bina satın almaya!!!.