AEMEDSPOR’A YAZIK OLDU, DİYARBEKİRSPOR GALİBİYETİ HAK ETTİ

2.Lig’de mücadele eden Diyarbakır takımları, yeni sezonun ilk lig maçlarına çıktı. İki takımdan da beklentimiz galip gelmeleriydi. Diyarbekirspor bu hedefe son saniyelerde ulaştı, Amedspor ise son nefeste 2 puandan oldu.

İki takım da enteresan maçlar oynadı. TRT Kurdi’de canlı yayınlanan maçta Amedspor, Isparta 32Spor’dan çok üstün oynadı. Maçın genelinde oyunu kontrol etti, domine etti. Bir gol buldu, her an ikinci gol gelecekmiş gibi de görüntü çizdi. Böyle maçlarda ikinci golü bulamadığınız zaman sıkıntı olur. Nitekim ikinci golü de buldu ama hakem tartışmalı kararla iptal etti. Kimse ne olduğunu anlayamadı. Sanırım hakemler de ne yaptıklarını anlayamamışlardır. Ofsayt desen yok, faül desen o zaman Amedspor’a penaltı verilmesi lazımdı. Ama hakemler böyle bir karar verdiler. Ardında da maç boyunca pozisyona giremeyen ev sahibi takımın yan toptan beraberlik golü geldi. Son dakikada Tayyip Kanarya’nın şutu direkten patlamasa Amedspor yine galip gelecekti.

Her şeye rağmen ligin ilk maçı ve deplasman. Belli ki Amedspor iyi bir kamp dönemi geçirmiş. Takım sahada ne yaptığını bilen bir görüntüde. Oyun zekası yüksek oyuncularla sağlanan pas yüzdesi yüksek bir takım var. Bana göre ilerleyen haftalarda takım daha iyi olacak ve bu durum saha sonuçlarına da olumlu şekilde yansıyacak. Yapılan transferler nokta takviyeler olmuş. Beyaz Grup zorlu bir grup. İyi takımlar var. Şimdiden konuşmak erken ama Amedspor, muhteşem taraftarıyla bu yarışın içerisinde olacaktır.

Diyarbekirspor, değişen kadrosuna ve tesis konusunda yaşadığı kafa karışıklığına rağmen hak ettiği bir galibiyet elde ederek sezona başladı. Tesis sorunu nedeniyle Diyarbakır’da hiç kalmayan ve burada idman yapmayan takım, adeta şehirdeki ilk idmanından 3 puan çıkardı. Takım, hedefe kilitlenmiş ve istekli, arzulu bir görüntü sundu izleyenlere. Eksikler yok mu? Elbette var.Mesela oyunu daha çok öne taşıyacak üretken bir iki teknik becerisi yüksek isimler transfer edilirse daha güzel olacak. Ama genel anlamda hakemin son düdüğüne kadar galibiyeti isteyen, pozisyona giren taraf Diyarbekirspor oldu. Bitirici noktalarda biraz beceriksizlik, biraz telaş, biraz da şanssızlık olmasaydı oyun çok erken kopabilirdi. Bu arayış galibiyeti son saniyelerde getirdi. Organize bir atakla gelen yan top ve Cihan’ın altın kafa vuruşu. Maç boyunca yaşanan mücadeleye değdi. Diyarbekirspor hak ettiği 3 puanı cebine koyarak lige başladı. Maçtan sonraki sevinç tablosu ve bütünlük de bu takımın ne derece arzulu olduğunu gösterdi bize.

İki takımımız için de güzel ve başarılı haftalar bekliyoruz. Haydi hayırlısı diyelim !