KEMAL KILIÇ’LA DİKİŞ TUTMADI

Amedspor’un geçen hafta maçı yoktu. Buna rağmen liderliğini sürdürdü. Ancak zirve yarışı için iddialı olan rakipleri kazandı. Amedspor, gerek camia ve taraftar olarak gerekse kulüp ve kadro kalitesi bakımından rakiplerinin önünde. Ancak bu ligin kolay geçeceği anlamına gelmez. Lig yeni yeni oturmaya başladı. Grupta iyi takımlar var. Iğdır FK, Kastamonuspor, Menemen ve sürpriz yapan Somaspor ile Isparta 32Spor’u bunların arasında sayabiliriz. Zamanla birkaç takım daha çıkış yapabilir. Bu yüzden Amedspor’un tedbiri elden bırakmadan aynı ciddiyet ve heyecanla devam etmesi lazım. Bu hafta içinde 4 günde 2 maça çıkacak. Önce bugün deplasmanda Karaman FK. Karaman takımı puan olarak iyi durumda değil ancak buna aldanmamak lazım. Hoca değişikliği yaptılar ve puan almaya başladılar. Kolay maç olmayacak. Amedspor, ciddiyet ve tam motivasyonla oynamak zorunda. Hedefe giderken bu tür virajlar çok önemli. Kayıpsız geçmek zorundasınız. Burada takılırsanız hem sonuç hem de psikolojik olarak iyi olmaz. Ama kazanırsanız takımın ve camianın moticasyonu, inancı artar. Ve haliyle rakiplere karşı da psikolojik üstünlük sağlar. Bu maçın dönüşünde Isparta 32SSpor maçı var. Ligin sürpriz ekibi Isparta. Genç ve koşan bir takım. Savaşarak puan alıyorlar. 8 maçta 18 puan almaları bunu gösteriyor. Amedspor’uın Pazar akşamı Diyarbakır Stadı’nda büyük taraftar ve atmosfer avantajı olacak. Ama önce dediğim gibi Karaman maçı. Karaman engeli başarıyla geçilirse Isparta maçının havası da tadı da çok başka olur.

Diyarbekirspor, kadro kalitesine ters düşen sonuçlar almaya başladı. 3 maçta kaybedilen tam 8 kritik puan. Takımda büyük bir düşüş var. Afyon maçında belki çok gol kaçırdı gibi göründü ancak takım iyi değildi. Afyon takımı çok zor şartlarda lige katıldı ve böyle devam ediyor. Böyle bir rakibi yenememenin izahı olamaz. Kemal Kılıç’la dikiş maalesef tutmadı. Anladığımız kadarıyla futbolcularla arasındaki güven bağları da kopmuştu. Birkaç hafta önce gitmek istemiş, takımda sorunlar varmış. Öyle bilgiler geldi. Hoca ve futbolcu ilişkisi kopmuşsa başarı gelmez. Bu yüzden yol yakınken ayrılması iki taraf için de isabetli oldu diye düşünüyorum. Bu ligi bilen, başarıyı isteyen bir hoca tercih edilmeli. Yoksa çok daha kötü bir tablonun yaşanması kaçınılmaz olur. Bu kadroya da harcanan emeklere de yazık olur.Takımı ayağa kaldıracak bir hoca gelirse ve yönetim de arkasında durursa şayet hiçbir şey için geç olmaz.

 

Diyarbakırspor İyi Başladı, Sonu Şampiyonluk Olsun

Heyecanla beklenen BAL Ligi ve efsane Diyarbakırspor’un yeni serüveni başladı. Şampiyonluk hedefiyle hazırlanan Diyarbakırspor, ligin gediklisi ve güçlü ekibi Bağlar Belediyespor’u tek golle mağlup ederek sezona 3 puanla başladı. Tribünde büyük bir heyecan vardı. Çocukluğumuzun aşkı, hayallerimizin takımı Diyarbakırspor olunca tribünler doldu. Bu da Diyarbakırspor’a olan özlemi gösteriyor.

 Maç ortada geçti. İki takım da iyi mücadele etti ancak futbol çok iyi değildi. Ligin ilk haftası için normal bir durum aslında. Takımların biraz zamana ihtiyacı var. Kazanarak başlamak çok önemli. Diyarbakırspor için güzel bir başlangıç oldu. Bağlar Belediyespor da iyi takım her zamanki gibi. İyi bir sezon geçireceklerini düşünüyorum. Statüden dolayı çok zor bir lig. Her hafta her maç final,her puan kıymetli olacak. Çünkü Diyarbakır’dan 1 takım 3.Lig’e çıkarsa 3,çıkmazsa 4 takım küme düşecek. Diyarbakır takımları arasında inanılmaz bir çekişme olacak. Diyarbakır’dan 1 takımın  şampiyon olup 3.Lig’e çıkması aslında herkesin lehine. Ancak Diyarbakır’da bu birlik ve beraberlik havası yok. Maalesef böyle bir iklim oluşturulamadı. Bunun cezasını hem kendileri hem şehir çekecek gibi görünüyor.

Biz yine de iyi düşünelim. İnşallah şampiyon olup 3.Lig’e çıkan takım Diyarbakır’dan olur ve 1 takımımız da doğrudan ligde kalır.