AMEDSPOR’UN HAKLI GALİBİYETİ VE ZONGULDAK’TA HAKEM FACİASI

Amedspor, bırakın bu ligde Süper Lig ve 1.Lig’de bir çok takıma nasip olmayan taraftar desteğiyle iç sahada kazanmaya devam ediyor. Bu sezon evinde yaptığı 3 maçı da kazanmasını bildi. Bu galibiyetlerde en önemli faktör hiç kuşkusuz taraftarın coşkusu, arzusu ve takımı motive eden tezahüratları oldu. İskenderunspor maçı oldukça zorlu geçti. Maçın kırılma anları vardı. Amedspor erken gol bulsaydı iş değişirdi ancak ilk yarıda bunu başaracak performanstan bir uzaktı. Konuk takımın yakaladığı net pozisyonda kaleci Aykut kalesinde adeta devleşerek buna izin vermedi. Bence maçın kader anı buydu. İkinci devrede teknik heyet hamleler yaptı. Hücuma yönelik bu hamleler rakibi hataya zorladı. Nihayetinde beklenen gol son saniyelerde suskun golcüyle geldi. Berk İsmail Ünsal hem kendisi hem takımı için çok kritik bir gol kaydetti. Amedspor maç fazlasıyla lider oldu. Hep dedik ve yine tekrarlayalım. Bu kadro ligin üstünde bir kadro. Zamanla çok daha iyi konuma gelecektir. Önümüzdeki 4 maçta 12 puan çıkarılmaması için hiçbir neden yok. İşte o zaman şampiyonluk için çok daha büyük mesafe alınır.

Diyarbekirspor, Zonguldak’ta hakem faciasına maruz kaldı. Karadeniz takımının maçına karadeniz şehirleri olan Ordu ve Rize’den hakem atanması, bu hakemlerin de soru işaretleri oluşturan kararlar vermesi. MHK ne yapmaya çalışıyor? Ülkede hakem kıtlığı mı var? Diyarbakır’daki maçlara İzmir’den, Trakya’dan hakemler atıyorsunuz ancak Zonguldak’taki maça yakın illerden hakem gönderiyorsunuz. Bu takımlar ne şartlarda buralara geliyor, ne emekler veriliyor, ne zorluklar çekiliyor bundan haberiniz var mı? Olmaz tabi. Siz ancak koltuklarınızı korumanın peşindesiniz. Takımlar, şehirler, futbolun marka değeri sizin umurunuzda değil. Diyarbekirspor 50 milyon TL yatırım yapmış, zorluklarla boğuşmuş. Mağdur ederken vicdanınız hiç ama hiç sızlamıyor. Türk futbolunun başındaki en büyük musibet TFF ve MHK’de çoraklanmış yapılardır. Bunlar temizlenmeden futbolda kaos bitmez.

Zonguldak Kömürspor- Diyarbekirspor maçına Karadenizli hakemleri atayanlar bu hafta Diyarbekirspor-1461 Trabzon maçına Doğu ve Güneydoğu’dan hakemler atasın da görelim. Vazgeçin bu modası geçmiş kurnazlıklardan. Bırakın futbol sahada kalsın.

9 kişiyle 1 puan almak elbette önemli. Diyarbekirspor’un bu direnişi anlamlı. Bu hafta çok daha önemli maç var. 1461 Trabzon karşılaşması şu ana kadar Diyarbekirspor’un yapacağı en önemli maç olacak. Rakip ligin favorilerinden. Boş tribünler Diyarbakır’a yakışmıyor. Bu takım Diyarbakır’ı temsil ediyor. Herkesin ,en başta da halkın takıma sahip çıkması lazım. Bu takım bu desteği hak ediyor.