DİYARBAKIRSPOR 55 YAŞINDA

24 Haziran1968 yılında Diyarbakırın 2 güzide kulübü Yıldız spor ve Dicle sporun birleşmesi ile kurulan Diyarbakırspor 55 yaşına bastı.

Yarım asırdan fazla bir geçmişi olan Diyarbakırspor Diyarbakır'da şehir takımının ismini alan ilk ve tek köklü takımıdır… Tarihinde birçok şampiyonluk bulunan ve süper ligde 11 sezon mücadele eden Diyarbakırspor süper ligde iken İstanbul takımlarını en çok çekindiği takım olmuştu..

Rahmetli Coşkun Özar'ının deyimi ile Diyarbakır'dan puan çıkarmak denizin altından sünger çıkarmak kadar zor diyerek Diyarbakırspor'un iç sahadaki üstünlüğünü tarif etmişti..

2000 yılına kadar her şey güzel gidiyordu?.. ne olduysa 2000 yılından sonra oldu.. Diyarbakırspor hızla düşüşe geçti, toparlayamadı en dibe kadar düştü..

Burada gelen yönetimlerin suçu çok.. Diyarbakırspor'un bu şehirde bitmesi için çok dua eden var.. Bu konuda Diyarbakırlı olanlar çok.. Sesiz ve çekimser kalıyor.. Diğer takımlara sağlanan imkanlar Diyarbakırspor'a sağlanmıyor. Diyarbakır'daki amatör spor kulüpleri Diyarbakırsporla yarışıyorlar.. Diyarbakırspor'a karşı çok agresif oluyorlar.. Önünü kesmek isteyen, başarısını hazm edemeyen çok insan var..

Kendilerini Diyarbakırspor'la aynı kefeye koyuyorlar. Çok yazık Diyarbakırspor hangi ligde olursa olsun fark etmez bulunduğu her ligde hedefinde şampiyonluk var.. Bu genlerinde var, bunu yapacak gücü var.. Diyarbakırspor'un bu alt liglerden kurtulması diğer amatör takımların selamet için de gereklidir..

Diyarbakırspor burada kaldığı sürece başka bir takımın bu şehirde şampiyon olması hayaldir.. Onun için herkesin Diyarbakırspor'a sahip çıkıp yardımcı olması lazımdır.

Diyarbakırlı olanların neden Diyarbakırspor'dan kaçıp uzak durduğunu anlamış degilim.. Hiç bir şehirde başka takım bu duruma düşmemiştir.

Bir çok Anadolu takımı battı yeniden yapılandı ayağı kalktı ilçe köy semt takımları üst liglerde cirit atarken Diyarbakırspor gibi büyük bit camianın bu durumda olması bizleri çok üzüyor

Diyarbakır şehri dışardan çok göç aldı örf adetlerimiz çok değişti..

Çarışıda gezen 10 kişiden 6 sı yabancı burada Diyarbakırlı azınlıkta kalmış kalanlar ne örf adetlerine nede Diyarbakırspor'a sahip çıkıyorlar eskiden Diyarbakır küçüktü surun içindeydi ama namuslu dürüst memleketine Diyarbakırspor'a sahip çıkan asilzade hemşerilerimiz çoktu.

Şimdi yöneticilik çok ucuz olmuş gelenler art niyetli hepsi menfaat peşinde koşuyor hepsi arazinin peşinde yağmur nerde yağsa tarlalarını oraya götürüyorlar hepsi yolunda milliyetçilik duygusu azalmış Diyarbakırspor kimsenin umurunda değil…

Diyarbakırspor 55. kuruluş yıldönümünü bölgesel amatör ligde kutlayacak.. Yazık bu şehirde yaşayan Diyarbakırlıların takımlarına… Diyarbakırspor'a daha çok zaman ayırıp sahip çıkılması en büyük dileğimizdir.. Yazıktır günahtır Diyarbakırspor çektiği sıkını. çile bitsin.. Artık herkes maddi manevi olarak Diyarbakırspor çatısı altında birleşsin.. Yabancılar bizi yönetmesin biz onları yönetelim.. Diyarbakır'da bizimdir Diyarbakırspor hep beraber sahip çıkalım.