DİYARBAKIR TAKIMLARININ HAFTASI

Diyarbakır’ı 2. Lig’de temsil eden profesyonel takımlarımız geride bıraktığımız haftada ligdeki kaderlerini tayin edecek galibiyetlere imza attı.

Beyaz Grup’ta iki haftayı bay geçiren, bir haftada da liglerin hava şartlarından dolayı kaydırılması nedeniyle maç yapamayan Amedspor, uzun bir aradan sonra deplasmanda kritik bir sınava çıktı. Ligde kalma hesapları yapan Zonguldak Kömürspor’u beklenenin aksine rahat bir oyun ve skorla mağlup etti.

Takımın attığı 42 golün yarısında imzası bulunan Mervan, Üstün ve Mehmet’in yokluğunda takımının hücüm hattında zorlanacağı tahmin ediliyordu. Ancak öyle olmadı. Teknik direktör Ahmet Yıldırım, Muhlis ve Okan Deniz üzerinden değişken bir sistem uygulayarak farklı bir taktikle rakibin kilidini çözdü.

Buna Bünyamin ve Mansur’un da akıl dolu efektif oyunu eklenince 3 puanı 3 golle almak zor olmadı.

Ahmet hoca ile iyi bir hava yakalayan Amedspor’un Play-Off umudu yüksek ancak beklendiği gibi kolay değil. Kalan 7 maçın tamamı hedefi olan takımlarla.

Öncelikle Çarşamba günü Diyarbakır’da Bucaspor maçı. Bu engeli aşması halinde takımın yolu sonuna kadar açılacak.

Kırmızın Grup’ta yer alan Diyarbekirspor, kendi eliyle girdiği ateşten yine kendi eliyle şimdilik sıyrıldı. Önce Ankara’da Etimesgut Belediyespor’u son saniyelerdeki nasip golüyle geçti, ardında da Ergene Velimeşespor karşısında final niteliğinde bir sınava çıktı.

Karşılaşma sinir harbi şeklinde geçti. Sahada mücadele ve adrenalin adına her şey vardı.

Her saniyesi gerilimli geçen bu sınavı penaltı golüyle kazanan Diyarbekirspor, hem rakibini kendisinden uzaklaştırdı, hem düşme hattıyla arasındaki puan farkını açtı.

Her şey bitti mi? Diyarbekirspor’un dar ve bazı mevkilerde alternatifsiz olan kadrosuna bakınca temkinli olmakta fayda var.

Ancak son haftalarda iyi kenetlenen ve sahada bunu gösteren bu oyuncu kadrosu inanıyorum ki birkaç hafta önce ortaya çıkan ve son iki haftadaki galibiyetlerle etkisini yitiren küme düşme kabusuna bir daha izin vermeyecektir.

Çarşamba deplasmanda lig lideri Sakaryaspor. Pazar günü Diyarbakır’da Turgutluspor. Diyarbekirspor için asıl final ve son nokta Pazar günü olacak. Turgutluspor maçını kazanarak bu sezon için ligin finalini yapabilir.

Haydi hayırlısı diyerek takımlarımıza başarılar dileyelim.