Görüş Bildir

TARAFTARIN SESİ

KULÜP MAAŞLI YÖNETİCİ VE PERSONELLER LE YÖNETİLEMEZ

Son  oynadığı Ankara Demirspor final maçından anlaşıldığı gibi Diyarbekirsporun bu yönetim anlayışı ve sistemi ile başarılı olması çok zordur. Ankara Demirspor İstanbul a 50  kişilik taraftarı ve inanmış bir yönetimi ve kaliteli bir kadrosu ile her şeyi ile senden üstün göründüğü final maçını kendisini sıkmadan çok rahat kazandı.

Daha önceki Tire maçında bilerek takımın en etkili iki oyuncusunu Muhammed ve Mustafa Aydoğdu yu planlı programlı bir şekilde cezalandıranlar. Bununla kalmadılar, maça gönderdikleri Çanakkaleli orta hakem Ali Şansalan tam bir tetikçiydi.

Verilen emirleri tam uyguladı   maça çok etki etti birileri tarafından gönderilmiş bir kuklaydı. Görevini yaptı. Diyarbekirsporun  oyuncularına verdiği kritik kararlarla kafalarda soru işareti  bırakarak, sarı ve kırmızı kartlarıyla adeta Diyarbekirsporun önünü keserek ipini çekti.

Bundan anlaşılıyor ki TFF bir yerlerden emir almış vasıfsız kuklalarını kullanarak, Güneydoğu takımlarını üst ligde görmek istemiyorlar.bunun uygulamasını çok iyi yapıyorlar.    Son beş yılda 4 final bir yarı oynandı bu tabloyu bir çocuğa gösterseniz bu işin içine bir şeyler olduğunu çok rahat anlar.

 

   Taraftarlarımız Ankara Demirspor maçından  sonra emniyet güçleri tarafından  çok şiddete maruz kaldılar Yaralananlar oldu .hiç kimse  sahip çıkmadı. 21 göz altı oldu. Başkan Bilal Kadayıfçıoğlunun girişimleri ile taraftarlar  serbest bırakıldı

   Diyarbekirspor daki başarısızlığın tek sebebi: tekli başkan , diğer idarecilerin  maaşlı  yönetici, personel olmasıdır. Takımın başarlı olması için çoklu yönetici modeli denenmelidir.Parası olan, maddi gücü olan,  itibarlı, güvenli,  iş yapabilecek, spordan anlayan bir yönetim şekli kurulmalıdır.Kulüp yenilenmelidir. 

    Herkes elini taşın altına koymalı,  bu iş adamlarından ortak bir havuz yapılmalı , herkes o havuza para bırakmalıdır. eşit şekilde bu kulüp yönetmek ne vasıfsız elemanlarla nede paralı asker rolündeki kulüp müdürleri maaşlı başkanları ile olmaz. Ayrıca ,böylesine önemli bir maçta Diyarbakırdan hiçbir mülki amir ve milletvekilinin gelmemiş olmasını halkımızın takdirine bırakıyoruz.

 Başarını tek yolu çoklu yönetimin olmasıdır. Görev bölümü yapılmalıdır. İyi kaliteli bir teknik direktör  çok kaliteli bir futbolcu kadrosu olmalıdır  yoksa bu kafa ile bu mantalite ile 20 yılda geçse bir şey  değişmez.

 


Bu Makale 1501 kere okunmuştur.