DİYARBAKIRSPOR DOLU DİZGİN

Diyarbakırspor geçen hafta kendi sahasında oynadığı maçta Karabağları rahat bir oyunla farklı yenerek 6-1 şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aştı. Lider Bitlis  Güzeldere  arasında i iki  puan kaldı. ilk yarını son a ermesine 2 hafta kadı  Diyarbakırspor'un seriyi sürdürmesi lazım bütün maçlar final niteliğinde az hata yapmak lazım Diyarbakırspor kredisini iç sahada tüketti. artık ka puan kaybetme lüksü  kalmadı.

Bundan sonra kaybetme  lüksü kalmadı kalan maçların hepsi final niteliğinde  Diyarbakırspor  hoca değişikliğini geç yaptı 5 hafta önce yapsaydı daha iyi daha farklı olurdu.  Diyarbakırspor yine bu ligin favorisidir kendisinden başka rakibi yoktur futbolcuların bunu bilmesi  inanması lazım

Ekrem Üşenın yerine teknik direktörlüğe Faruk Türkü getiren Diyarbakırspor 2. galibiyetini alarak zirve yarışını sürdürdü. Oynadığı futbol geçen haftalara göre daha iyiydı futbolcular istekliydı.  Sahada koparan ısıran bir takım vardı. buda skora yansıdı 6-1

Zirve şekillenmeye başladı   Ligi zorlayacak 4 takım diğer takımların önüne çıktı  Bitlis Güzeldere Mazıdağı fosfat Diyarbakırspor  ve Şırnak belediye spor ikinci yarı yoğun ve tempolu bir yarışın içine girecekler  Diyarbakırspor ara transferde yeni oyuncularla takımı takviye edecek.

Bal ligi tam  bir  papazların ligi 3.lig 2.ligde istediğini bulmayan yada futbol hayatının sonlarına   gelmiş kaşarlı topçuların toplandığı bir lig 3.ligden daha sert bir lig burada şampiyon olmak çok zor yüzde eli sahada  yüzde eli masada oynan bir lig teşvik primlerinin havada uçuştuğu bir lig  bütün takımlar  sahadan çok masa başı oyunları ile ilgileniyorlar. 

Dyarbakırsporun şampıyonluk için bu hafta mazı dağı ile deplasmanda oynayacağı  maç tam final maçı Diyarbakırrspor bu maçı mutlaka kazanması lazım çok kritik bir viraj kazasız dönmesi lazım  Diyarbakırsporun bunu yapacak gücü var şampiyon olmak istiyorsa   Mazı Dağı Fosfatı mutlaka yenmesi lazım  bu gücü var  yeter ki futbolcular o formanın büyüklüğüne ağırlığına inansın  bu forma herkese nasip olmaz .

Birazda Diyarbakırspor'a destek lazım şehrin eski en köklü kulübü olmasına rağmen kimse sahip çıkmıyor destek vermiyor.  Bu çok yanlış Diyarbakır kentinin ilk göz ağrısı  şehre payeler kazandıra süper ligde tam 11 yıl mücadele veren tek takımı Diyarbakırspor'dur .Bu şehirde bunu yapacak 2 .takım yoktur Bulunduğu lig fark etmez olduğu her ligde şampiyonluk kovalayan Türkiye'nin ender takımlarında biridir .