BÜTÜN TAKIMLARIN EN BÜYÜK EKSİĞİ ALT YAPI

Memleketin ismini taşıyan takıma herkesin bütün iş adamlarının sahip çıkması lazım.. Bu yönde Diyarbakırspor taraftarlarının ve sevenlerinin büyük isteği bu nasıl geçmiş dönemlerde sahip çıkılmışa yine sahip çıkılsın.. 2000 li yıllara kadar Diyarbakırspor iyi gidiyordu. Gelen yönetimlerde kaliteliydi yönetimde kalite düşünce işi bilmeyenlerin sayısı fazla olunca çöküşte hızlı olur. 

Diyarbakırspor için henüz her şey bitmiş değil borcu da çok değil daha büyük borçları olan Anadolu takımları yeniden ayağı kalktı. Diyarbakırspor'da er geç ayağı kalkacaktır Diyarbakırspor'un bir avantajı hem de dezavantajı var. 100 dönümlük arazi bazılarının ağzından salya akıyor bu araziyi okutmak için buda Diyarbakırspor'a zarar veriyor. Bu arazi üzerinde tesis yapılabilir kalanından çaşıtlı projelerle Diyarbakırspor'a katkı sağlanabilir yoksa ayakta kalması mümkün değil.

Şimdiye kadar taşıma değirmenle buralara geldi hala bu sistem devam ediyor 55 Yılık mazısı olan takıma o kadar yönetim başkan gitti kimsenin aklına tesis yapmak gelmedi. Söz verdi unuttu.. Günümüzde futbol büyük paralarla dönen bir sektör olmuş. Geliri olmayan takımların halini görüyoruz.. Ya kendi liglerinde her yıl alt sıralarda kalıyorlar ya da kapanıyorlar.

Diyarbakırsporun geçmişi hatalarla dolu iyi niyetli insanların çok az olduğu ve takımın borç batağına sürüklenmesinin en büyük sebebi günü birlik transfer ve harcamalardır.. Hep hazıra alıştırılmış kimsenin aklına alt yapı gelmemiş alt yapı bir takımın bacasız fabrikasıdır. İyi kaliteli hocalarla yapılanmış bir alt yapı takımlarının geleceğinin teminatıdır. Diyarbakırspor bu yıl büyük ihtimalle bal liginde mücadele edecek.

3 .lige çıkması çok değerli olacak inanın 3.lige çıkarsa bu takım önünü görür  bal ligi hala tescil edilmedi. Bütün takımlar  ya biz ne olacağız diyorlar varsın TFF hepinizi bal ligine alsın  Diyarbakırspor'a lazım değil  öyle bal ligine çıkmak sanki kolay çoğu takım maddi açıdan Seyrantepe'yi geçemez kimse Diyarbakırspor'a ayak bağı olmasın.. Birde Diyarbakırspor hakkı olanı istiyor doğal affet olmuş ve deprem  olduğu zaman ligin lideriydi bu sizde olabildiniz hak var hukuk var biraz bunlara dikkat edilsin.

Diyarbakırspor'un amatör ligden şampiyon olup çıması bu şehirdeki" diğer takımların selameti içinde iyi olur yoksa Diyarbakırspor'un olduğu ligde şampiyonluk sizler için hayal olur kentin değerine sahip çıkalım yeter. Bu herkesin görevi destek olalım köstek değil.

Varsın Birkaç yıl 3.ligde kalsın alt yapısını kursun kulübe gelir getiren kaynakları çoğaltsın yoksa belli bir yere gelmez. bu konuda iş adamlarımıza çok büyük iş düşüyor hep beraber gelin Diyarbakırspor'a sahip çıkalım geçmişte yapılan hatalardan dersler çıkaralım ve Diyarbakırspor'un iyi yerlere gelmesi için el ele verilim başka şehir takımı yok bu durumda olmasına müsaide etmeyelim.