DİYARBAKIRSPOR EN KISA SÜREDE TOPRLANMALIDIR

Diyarbakırspor'un ayağı kalkabilmesi için Önce kendi  genç yeteneklerine sahip çıkması lazım Diyarbakır'da genç yetenekler çok var takımlarımız bunu göremiyorlar Dışardaki gelip görüyor ama biz önümüzdekini görmüyoruz .Bir takımın ayakta kalabilmesi için sağlam bir alt yapısının olması lazım bu yapan takımlar ayakta kaldıkları gibi hem maddi hem de manevi faydalarını görüyorlar.

     Kuruluşundan beri yerli futbolculara güvenip forma veren yönetim sayısı çok az ilk kurulduğunda   24 Haziran 1968 Yıldız spor ve Dicle sporun tamamı hep yerli futbolculardan oluşuyordu bugünde biz bu futbolculara efsane gözü ile bakıyorsak unutmuyorsak demek yerli futbolcuların takıma katkısı çok oluyormuş.

              Alt yapıya  kategorilere göre yaş grupları ve genç hedefi olan kaliteli hocalarla çalışılmalıdır. Bunu Diyarbakır'da yapacak çok yetenekli hocalar var. Diyarbakırspor 2 yılda dünyanın parasını harcadı iş bilmeyen hoca teknik adam tercihleri yapılan görmeden izlemeden dışarıdan getirilen işi bitmiş ıskarta oyuncular en önemlisi kötü bir yönetim gösteren idare heyeti    Diyarbakırspor'un 2 yılını heba etti.

            Diyarbakırspor şehir takımıdır .onu açıktır hedefi her zaman vardır 80'e yakın amatör takım vardır gidip bu takımın hocalarından iyi yetenekli bir oyuncu Diyarbakırspor'a ver desen seve seve verirler bunu yapmak çok kolay ama kimse bu tür Girişimleri yapmıyor. Hep dışarıdan hazır transfer istiyor her sene alt yapından 3 veya 4 futbolcu yetiştirsen paranda cebinde kalır alt yapında gençler daha istekle çalışır.

                  Diyarbakırspor'un kurtuluşu alt yapı tesisleşmededir madem en dipteyiz o zaman her şeye yeni başlayalım önce tesis alt yapı sonra sportif başarı  ancak takım böyle kurtulur yoksa günü birlik paralar ve başarılarla aynı tas aynı hamam hiçbir şey değişmez. Diyarbakırspor bal liginde 2 sezon mücadele  etti  bu yıl süper amatör liginde mücadele verecek öncelikle transferde yerli futbolcularla işe girmeli yerli iyi bir teknik adam işi bilen idareciler olmalı iyi bir takım kurulursa yine bal ligine çıkılır.

            Diyarbakır'da çok yetenekli gençler var dışarıda aramaya gerek yok biz gençlerimizce güveniyoruz. Işin içinde Diyarbakırspor olunca dahada iyi olurlar şehir olarak Diyarbakır'ın süper lig görmüş efsane takımına hep beraber sahip çıkalım geçmişte yapılanlar gibi sesiz kalmayalım Diyarbakırspor bu şehri temsil eden en büyük kulüptür