DİYARBAKIRSPOR LİGİ BEKLİYOR

Diyarbakırspor Boludaki kamp çalışmalarını bitirdikten sonra Diyarbakır'da kendi tesislerinde çalışmalarına devam edecek. Hazırlık kapında yoğun bir şekilde lige hazırlanan Diyarbakırsporlun en büyük hedefi bal liginde ligi lider bitirip 3.lige çıkmak olacak.

Daha önceki yıllarda 11 yılı süper ligde olmak üzere 2 ligde çok kupalar kazanan Diyarbakırspor son 10 yılda çok kötü günler geçirdi .Herkes elini çekti kaderine terk edildi. Şimdi yeninden eski günlerine dönmek için yoğun bir çaba harcıyor.

Bu konuda başkan hiçbir şeyden çekinmiyor. Yaptığı dış transferlerle damga vuran rakiplerine göz dağı veren Diyarbakırspor ligin başlamasını bekliyor. Bu konuda bütün hazırlıklarını tamamlayan Diyarbakırspor şehirden de büyük destek bekliyor. Bu konuda henüz bir gelişme yok olsa iyi olur

Diyarbakırspor sadece başkanın değil bütün yükü sadece başkana yüklemek doğru değildir. Herkesin elini taşın altına koyarak kent takımına sahip çıkması lazım henüz fikstür çekilmedi Diyarbakırspor'un grubu belli değil büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar grupların belirlenmesini bekliyoruz.

 Diyarbakır'da amatör profesyonel takımlar çok var. Ama kentimizde yeteri kadar tesis yok beli noktalarda var ve bütün takımlarımız buralarda çalışmak zorunda kalıyor. Maddi gücü olmayan amatör takımlarımız çok bu konuda mağdur oluyorlar. Belli sistemli çalışacakları bir tesis bir ortam yok günü birlik çalışmalarla kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Birde diyoruz memlekette sporcu niye yetişmiyor.

Yetişmesi için iyi imkanların çalışabilecekleri tesislerin çok olması lazım bu konuda çevre illerimiz bizden daha iyi durumda Diyarbakır şehri Güneydoğunun en büyük şehri olmasına rağmen tesis konusunda çevredeki ilçe takımları bizden daha iyi durumdalar.

Hiçbir takımımızın kendilerine ait tesisleri yok. Gençlere önem vermek yok Herkes günü kurtarma projelerle kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Alt yapı bacasız fabrikadır ama kimse bu fabrikaya sahip olmak istemiyor. Üretici olmak yerine tüketici olmayı tercih ediyorlar. Buda sportif başarıya olumsuz olarak çok yansıyor.