DİYARBAKIRSPOR'DA HEDEF SPORTİF BAŞARI

Diyarbakırspor'unda bulunduğu süper amatör ligine kuralar çekildi. A ve B grubundan oluşan süper amatör liginde Diyarbakırspor A grubunda mücadele edecek.. İlçe takımlarının yoğun olduğu bir gruba düşen Diyarbakırspor sezon öncesi yaptığı transferlerle şampiyonluk hedeflemenin ötesinde hedefinde sportif başarı var.

        Bu konuda 2 sezon önceki transfer ve yapılanmada çok yanlışlar yapan ve 3.ligin kapısından dönen Diyarbakırspor'un bu yıl hedefi hata yapmadan bal ligine yükselip yeniden profesyonel liglere olacak  ve orda kalıcı olmak istiyor. Yaptığı transferlerin hepsi yerli ve Diyarbakırlı onlara bu sansı vermek en doğru karar  başarı bu çocuklarla daha çabuk gelir yeterki sahiplenme ve güven olsun bu konuda şehir olarak çok eksik kalıyoruz.

        Hep dışardan hazır transferlere daha çok ilgi duyuyoruz. Gençlerimizin önünü kapatıyoruz . Diyarbakırspor geçmişte bu konularda çok hata yaptı sportif başarı pesinde koştu dısarıdan çok lüks transferler yaparak günü kurtardı, şimdi geçmişte yapılanlardan ders çıkarıp sağlam temellerle profesyonel liglere gelip kalıcı olmalıdır.

          Diyarbakır'da çok yetenekli gençlerimiz var başta Diyarbakırspor ve diğer takımların bundan faydalanması lazım. Sıkışırken yasak varken değil.. Takım iyi ilkende bu gençlere güvenip forma vermesi gerekiyor. Bu yıl 2 grup haline oynanacak süper amatörde A ve B grubunda ilk 3'e giren takımlar Play Of oynayacak. Tek grup halinde ve 1.o lan bal ligine çıkacak ya da baraj maçı oynayacak. Bu dezavantaj, ama Diyarbakırspor büyük takımdır bütün zorlukların üstesinden gelebilir.

           Bir şehir takımının bu duruma düşmesi çok üzücüdür. Diğer şehirlerde herkes şehir takımlarına sahip çıkarken bizde bitmesi için dua edenler çok bu affedilir gibi değil. Herkes elini taşın altına koysa sahip çıksa daha iyi olmazımı? İyi günde her yerde herkes var önemli olan kötü günlerde takımının yanında durup sahip çıkmak lazım. Nüfusu  3 milyon aşan şehir bu şehire  taraftara  sportif başarı ve heyecan yaratan tek takım Diyarbakırspordur.

          Bu şehirde sportif başarı yapabilecek yaşatacak tek takım vardır o da Diyarbakırspor'dur onu kesilmezse    fakat bu şehirde Diyarbakırlıdan çok çevre illerden göç eden çok insan var ve onlarında Diyarbakırspor'un bitmesinde çok katkıları var bütün Anadolu kulplarının kaderi bu kötü yönetilmek hazır transfer geçici  başarı ve dış transfere fazla para harcamak bu artık yara dağıl kangren oldu.