BU SENEKİ EĞİTİM

Milli eğitim belki ismi ile ameli bir birine uymayan kuruluşlarımızın başında gelir. Yine bir yaz boz tahtası gibi en fazla müdahaleye uğrayıp değişikliğe uğrayan kurumda MEB dır.

       19 Eylül Eğitim ve öğretim yılı başlayacak, ziller çalınacak milyonlarca öğrenci ders başı yapacaktır. Şimdiden bu seneki eğitim ve öğretim yılımızın kazasız, belasız, sorunsuz ve de başarılı bir biçimde geçmesi için dua eder, tüm idareci öğretmen ve de öğrencilerimizi kutlarım.

         Maalesef milli bir eğitim olarak kurulan eğitim kurumlarımız yıllarca milli olan bir çok şeyin okulun kapısından içeri girilmesine müsaade edilmemiştir. Yasaklar ve de mahalle baskısı ile milli olan bir çok şeyle mücadele edilen kurumlar olarak varlıklarını sürdürmüş, kendi toplumlarına yabancı bir nesil yetiştirme kurumları halini almışlardır.

         Her gelen iktidar ve günümüzde bakan, eğitimin kalitesini, okuma, yazma oranı ve zamanını artırma yönünde çalışma yapacakları yerine "bunu değil, bunu deneyelim" mantığı ile hareket edilmiş eğitim kurumlarımız birey kobay haline getirmişlerdir.

        Belki fiziki bazı şartlar düzeltilmiş, araç gereç bakımından takviyesi yapılmış, iyileşmeler sağlanmıştır, ancak yinede bazı aksak ve eksiklikler giderilmemiştir.

        Hele bu sene, darbe girişimi ve sonrası gelişen olaylar en fazla Milli eğitim dolayısıyla eğitim öğretime zarar verecek duruma gelmiştir.

       FETO İle mücadele maksadı ile devletin içine sızmış olan FETO cuları temizlemek için yapılan çalışmalar, on binlerce öğretmenin ifadesi alınmadan, sırf yasalarla kurulmuş olan bir banka veya sendikaya üye oldukları için KHK ile görevlerine son verilmiş yaşın yanında binlerce kuruda yanmıştır. Sayın cumhurbaşkanımızın dediği gibi "at izi ile it izi bir birine karışmıştır"

        Yine terör yandaşı ve destekçisi olarak da on binden fazla öğretmen görevden uzaklaştırılmış ayrı bir haksızlık ve mağduriyet meydana getirilmiştir. Neyse ki terör suçlaması ile görevden uzaklaştırılanlar kendi aralarında dayanışma sergilemeleri, muhalefet patisinin onlara sahip çıkması, Avrupa'nın onlardan yana girişimde bulunması bu yanlışlıktan dönülmesine vesile olmuş ümit edici gelişmeler yaşanmasına bir çoğunun görevlerine dönmelerine vesile olmuş bu da bizi sevindirmiştir.

       Ancak üzülerek belirteyim ki FETO ile bağlantılı ve de ifadeleri dahi alınmadan mağdur edilen binlece öğretmen Allah'tan başka müracaat edecekleri bir mercileri olmadığıdır. Mazlum olduklarını dertlerini anlatacakları, masumiyetini ispatlayacakları hiç bir makam da yoktur.

        Eğitimin şakaya gelen bir tarafı yoktur, onun içindir ki İslamın ilk emri "Oku" olduğudur.

       KUR'ANİ kerimde:

      "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?"

       "Allah iman edenleri yüceltir; kendilerine ilim verilmiş müminleri ise, [cennette] kat kat derecelerle yükseltir." [Mücadele suresi ayet 11]

       "De ki, hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Bilen elbette kıymetlidir." [Zümer ayet suresi ayet 9]

        "Kulları arasında Allahü teâlâdan en çok korkan âlimlerdir." [Fatır ayet28]

       Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem:

      "İlim öğrenmek, kadın-erkek her müslümana farzdır." [Beyheki]

      "Beşikten mezara kadar ilim öğrenmeye çalışınız!" [Şir'a]

      "Allahü teâlâ, İbrahim aleyhisselama "Ben ilim sahibiyim, ilim sahiplerini severim" buyurdu." [İbni Abdilber]

      "İlim, İslam’ın hayatı, imanın direğidir." [Ebuşşeyh]

      "Hiç kimse, cehaletle aziz, ilim ile de zelil olmaz." [Askeri]

      "Boş vaktini ilme harcayan kurtulur." [İ. Maverdi]

     "Salih âlimlerden olun, eğer salih âlimlerden olamazsanız, böyle âlimlerin sohbetinde bulunun, sizi hidayete kavuşturacak, dalaletten uzaklaştıracak ilmi dinleyin!" [İ. Maverdi]

     "Nerede ilim varsa, orada müslümanlık vardır." [S.Ebediyye]

     "İlim, benim ve diğer Peygamberlerin mirasıdır. Kim de bana mirasçı olursa, Cennette benimle beraber olur." [Deylemi]

    "Allah’ın rezil etmek istediği kul, ilim ve edepten mahrum kalır." [İbni Neccar]

    Ve daha nice hadisler İslamın ilme verdiği değeri anlatmaktadır.

    Artık eğitimden elimizi çekelim bırakalım işin ehli bu işi yapsın. Müspet ilimin gereği ne ise ona göre fiziki şartları olgunlaştıralım, maddi fedakarlıklar yapalım, milli ve manevi değerlere önem veren bireyler yetiştirmeye çalışalım ve işi ehline bırakalım.

      DUA VE SELAMLARLA.