Mustafa İSLAMOĞLU'NA birkaç söz.

Peygambere salavat, bir değil binler defa, denizdeki suların zerratı, atomların adedi, gökte yağan yağmur ve karın taneleri, tüm mevcudatın adeti, dilimin döndüğü, aklımın aldığı kadarı ile selat ve selam senin üzerine olsun ya Resulullah.

          Allah(cc)'ın Resulum dediği Hz. Muhamed Mustafa sallallahu aleyhi ve selleme yağcılık olsun diyenlere inat tekrar tekrar selat ve selam onun üzerine olsun.

          Sayın Mustafa İSLAMOĞLU, af edersin Mustafa, hatta halk dili ile Mısto demeliydim ancak terbiyem müsait olmadığı için fikrinize karşı olsam da ilmimize ve yaşınıza bakarak Sayın kelimesini kulandım.

         Hani siz Allah dendiğnde celle celaluhu demeyi protokol der ve sevmezsiniz ya,  Peygamber'den sonraki sallallahu aleyhi ve sellemi yağcılık der beğenmezsiniz ya, hatta diliniz varmaz SAV. Der ve insanları kınarsın.

         Maalesef size inanan saflar size protokol uygular sevgi ve saygıyı gösterirler, yağcılık ederler, ne garip bir çelişki.

         Hatta; adabına kuralına uygun hareket etmeyene siz de değer vermezsiniz. Hilal Tv. Programı bir hiyerarşi ve kurallarla idare edersiniz, salondaki oturma düzeni, size hitap etme biçimi dahi protokolle uygun yapılır, hoşunuza gider, yağcılık nefsinizi okşar sesiniz çıkmaz. 

         Hani siz diyorsunuz ya "Allah dedikten sonra celle celaluhu demiyorum protokolü sevmiyorum, Allah beni biliyor ya!"  Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

          Seni dinleyen, etki altından kalan birisi senin söylediklerin ile cahilane biçimde İmanı tehlikeye girse bunun vebalini Allah(cc) huzurunda nasıl vereceksin?  Allah bizleri ve sizleri ıslah etsin.

          Bir yazınızda okumuştum "Ne Yahudiler gibi Peygamberi sıradanlaştıran, ne de Hristiyanlar gibi onu ilahlaştıran."  Yaptığım araştırmalarda Peygamberim sallallahu aleyhi ve sellem zamanından günümüze kadar, hadis, fıkıh, akaid kitaplarının hiç birinde ve de o günden ta zamanımıza kadar olan hiç bir görüş ve anlayışta Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem'i ilahlaştıracak bir oluşum ve düşünceye rastlamadım.

         Ancak onu sıradanlaştırmak, halkın gözünde küçük düşürmek, kendini ön plana çıkarmak isteyenler ta Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem zamanında Ebu Cehil ile başlayıp, Museyleme el kezzap la devam eden ve günümüze kadar yapanlar hep olmuştur.

          Sizin niyetinizi, anlatmak istediğinizi değilde benim anladığım sizin de yapmaya çalıştığınız şey Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemi sıradanlaştırmamaktır.

           Peygambere Sallallahu aleyhi ve sellem demek yağcılık oluyormuş, o yağcılığa canım kurban, bir değil binler defa binler salat ve selam onun üzerine olsun.

          Sen yağcılık dersin ben bu yağcılığa can kurban derim, Allah (cc) ın seçtiği ve bize rehber olarak gönderdiği peygambere sallallahu aleyhi ve sellem demeyi lüzumsuz görür kınarsın. Bense ekmek kadar, su kadar, hatta aldiğimiz nefesten daha fazla lüzumu ve ihtiyaçtır derim. Ah ki ah canım kurban olsun o Peygamber sallallahu aleyhi ve selleme.

            Allah’u Teala Ahzab 56 ; “Allah ve melekleri, Peygamber’e çokça salât ederler. Ey mü’minler! Siz de O’na çokça salevât getirin ve tam bir teslîmiyetle selâm verin.” (Ahzâb Suresi , 56)

          Ha sen bu ayet ide görmezden veya kendine göre anlatabilirsin, kusura bakma Müslümanlar seni değil Allah'ın bu sözüne itibar ederler.

           (Ey Muhammed!) De ki: “Ey insanlar! Şüphesiz ben, yer ve göklerin hükümranlığı kendisine ait olan Allah’ın hepinize gönderdiği peygamberiyim. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O, diriltir ve öldürür. O hâlde, Allah’a ve O’nun sözlerine inanan Resûlüne, o ümmî peygambere iman edin ve ona uyun ki doğru yolu bulasınız.”

          Allah'ın seçtiği bir Peygamber elbette saygının en büyüğüne layık ve de hakkıdır.

          Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'ı  sıradanlaştırmak isteyenler hep olmuş olacaktır da, nasıl ki bu kişiler tarihin tozlu sayfalarında yerine almış kinleri ile geberip gitmişlerse bundan sonrada böyle olacaktır. 

            Sayın Mustafa İSLAMOĞLU bak baban sana ne güzel isim vermiş, o isme layık biri ol, kıskanma, sallallahu aleyhi ve sellem demeyecek kadar cimri olma.

           İslam alemi özellikle ehli sünnet ve cemaat bölündükçe bölünmüş, sen bari yeni bir oluşumla farklı bir bölünmeye ön ayak olma. Yazıktır, günahtır, Müslümanların Peygamber sallallahu aleyhi ve selleme olan aşkını sevgisini kırma.

            Allah Ali imran 30. ayet:

قُلْ اِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللّٰهَ فَاتَّبِعُون۪ي يُحْبِبْكُمُ اللّٰهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْۜ وَاللّٰهُ غَفُورٌ رَح۪يمٌ

          De ki: “Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”

        Allah'ın sevgisini kazanmak, onun rızasına mazhar olmak bir Mümin için arzudur aşktır. Buda Peygamber sellellehu aleyhi ve sellem'e uymak onun sünneti seniyesine tabi olmak, yaşadığı gibi yaşamakla olacağı bir gerçektir.

            Dinde Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem ile sünneti seniyeyi çıkardın mı ne din, ne iman, nede Kur'an kalır.

          Gün birlik günüdür, sevgi saygı günüdür, birbirimizin kusurlarını görmeme kusurlarımızla birbirimizi sevme günüdür.

        İman esaslarına zarar vermeyen ihtilafları kurcalayıp, kaba bir üslup le tefrika çıkarma günü değildir.

        DUA VE SELAMLARLA.