TEOG VE ÖĞRENCİLER

TEOG Sınavı; 1. dönem 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde,

2. dönem TEOG sınavı 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak.

Birinci dönem sınavına kısa bir süre kalmasına rağmen biz veliler le öğrencilerin kafası karışık ne yapacağımızı bilmediğimiz gibi öğrencilerde ne yapacaklarını pek bilmiyorlar.

Parası olana sıkıntı yok, özel okul, ders ve takviye kaynaklarla sınava hazırlamakta ya garibanlar?

Var olan sistemimizde okullar kalitelerine göre sınıflandırıldığına göre herkesin çocuğunu iyi bir lisede okutma arzusu zengin ve fakir ayırımına takılmakta zenginler hep bir adım önde olmaktadırlar.

Kan, atardamar, toplardamar ve kılcal damarlardan oluşan damar ağının içinde dolaşan; akıcı plazma ve hücrelerden (alyuvar, akyuvar ve kan pulcukları) meydana gelmiş kırmızı renkli hayati sıvıdır.

Kanın koruma, taşıma, savunma ve düzenleme görevleri bulunmaktadır

Kan, insan için olmazsa olmazı olduğu gibi, eğitimde toplum için olmazsa olmazıdır.

Eğitim bir millet veya ulus için kan kadar değerli ve önemlidir. Eğitimdeki aksaklık, geri kalmışlık, insan vücudunun kan kaybına benzer.

Maalesef Ülkemizde süre gelen istikrarsız bir eğitim sistemimiz var. 12 yıldan fazladır istikrarlı bir hükumet iktidarda olmasına rağmen eğitimde istikrar sağlanamamış yaz boz tahtasına dönmüştür.

Deneme yanılma metodu ile sürekli eğitim sistemi ile oynandığından bozulan kan gibi eğitimimiz imdat sinyalleri vermektedir.

Hele bu seneki bambaşka bir şey, ne biz veliler ne de öğrencilerin anlaya bildiği bir durumdur.

Veliler toplantısı için okula gitmiştim, rehber öğretmeni ailelere okul ve eğitim için genel bilgiler verirken;

"Kız çocuklarınız okula gelirken kılık kiyafetine dikkat edin, bu yaşta (6,7,8 sınıf öğrencileri için) makyaj yapmasını, saçlarını boyatmasını, dar ve dekolte elbise giymesine izin vermeyin, Çocuklarınız Sigara içiyor mu, arada bir çantasını kontrol edin..."

Hoca hanımın doğru ve haklı tespitleri beni derinden üzmekte idi, sanki "Çocuklarınız güzellik salonuna, mankenlik eğitimine değilde bir okula yakışır biçimde göndermemiz" gerektiğini hatırlamakta idi.

Okullar fiziki olarak önceki yıllara kıyasla çok iyi durumda, araç gereç bakımından da yeterli olmasa idare edecek durumda, ancak eğitimdeki istikrarsızlık, iyi bir liseye gitme arzusu, öğrenciler arasındaki maddi olanakların farklılık göstermesi eğitim gören çocukların aşk ve şevkini kırmış,özellikle dershaneye gidemeyen, özel ders alamayan kısaca maddi imkanı olmayan öğrencileri ümitsizliğe sevk etmiştir.

Devletin bu sıkıntıyı gidermek için uygulamayı düşündüğü hafta sonu okullarda ki kurslar sa iyi organize olmadığından öğrencilere faydası olmamaktadır.

Okulların bir çoğuna öğrenciler servislerle gidip gelmektedir. Söz konusu kurslar sa hafta sonu verilmektedir, evleri okula uzak olan öğrenciler bu kurslara katılabilmesi için yeniden servise ihtiyaç duyulmaktadır. Okul idaresi ve aile birliği sene başında anlaştıkları firmalara hafta sonu öğrencileri içinde bağlayıcı bir madde eklense, öğretmenler öğrencilerine hafta sonu eğitiminin önemini anlatsa ve veliler de ikna edilse bir nebzede olsa eğitimin kalitesi artacak diye düşünüyorum.

Ebu'd-Derda radıyallahu anh anlatıyor: "Peygamberimiz (s.a.v)'ın şöyle dediğini işittim:

"Kim bir ilim öğrenmek için bir yola süluk ederse Allah onu cennete giden yollardan birine dahil etmiş demektir. Melekler, ilim talibinden memnun olarak kanatlarını (üzerlerine) koyarlar.

Semavat ve yerde olanlar ve hatta denizdeki balıklar alim için istiğfar ederler. alimin abid üzerindeki üstünlüğü dolunaylı gecede kamerin diğer yıldızlara üstünlüğü gibidir.

Alimler peygamberlerin varisleridir. Peygamberler, ne dinar ne dirhem miras bırakırlar, ama ilim miras bırakırlar. Kim de ilim elde ederse, bol bir nasib elde etmiştir." (Ebu Davud, İlm 1, (3641); Tirmizi, İlm 19, (2683); İbnu Mace, Mukaddime 17, (223).)

DUA VE SELAMLARLA