DİYARBAKIR KENDİ İSMİNİ TAŞIYAN DİYARBAKIRSPORA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDADIR

Diyarbakırspor  da yeni sezon için sessizlik sürüyor bal liginde grubunda ligi 4 .sırada bitiren Diyarbakırspor statü gereği küme düştü  bu sezon yeniden bal ligine çıkmak için mücadele verecek  bu  maddi durum Anadolu kulüplerinin hepsinde var maddi destek ayaklarının üstünde durmama  hepsinde durum aynı  bu şehirde Diyarbakırspor'u bitiren çok unsur var alternatif gösterilen    takımlar biri ticaret yapıyor diğeri ise siyasetle  tek amacı kenti temsil etmek olan ve halkın takımı olan Diyarbakırspor'dur.

     Diyarbakırspor'un defalarca  yakın il takımlarına yaptığı kıyak unutulamamalıdır çoğu bizim sayemizde ligde kaldı  Diyarbakırspor'a kendi şehrinde çok vefasızlık yapıldı Gelenler kulüpten çok kendi işlerini görmüşler Diyarbakırspor bu şehirde ortak değerdir. Ortak değerlerimize sahip çıkmıyoruz. Bitmesi için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.

       Yazık bu şehre çok katıklalar sunan süper lig şehri olma unvanını kazandıran 11 yıl süper ligde mücadele veren Diyarbakır şehri kötü günlerinde sahip çıkmadı sırtını çevirdi bu şehrin ismini taşıyan mazisi başarılarla dolu olan Diyarbakırspor kendi şehrinin ismini taşıyan ilk ve tek takımdır.

     Diyarbakırspor'un yeniden ayağı kalkması için önce sportif başarı lazımdır bunun yanında alt yapı ve tesisleşme olmalıdır. Yoksa yine değişen bir şey olmaz asansör takım olur. bu şehirde yaşayan herkesin şehir takımı Diyarbakırspor'a maddi manevi destek olması lazım Diyarbakırspor yönetiminin bu konuda çok duyarlı olması lazım son iki yılda istediklerimizi yapamadı. Bu yıl son şansları çünkü Diyarbakırspor buralarda olmayı hak etmiyor. Kent elbirliği ile  Diyarbakırspor'a sahip çıkmalı diğer kentlerin takımlarına verdiği değer gibi

     Yönetimler kulüpleri   kendi  çıkarları doğrultusunda  kullanarak kendi istedikleri hedeflere varmışlar bu kurbanlardan biride Diyarbakırspor   Diyarbakır'da Diyarbakırlı çok az sözü geçmiyor çoğu büyük illere göç etmiş haliyle Diyarbakırspor'a sahiplenme nerdeyse yok gıbi bir avuç insanın cabası ile gündemde kalan yeniden eski  günlerini arıyor  başarılı olduğu dönemlerde büyük destek gören Diyarbakırspor şimdi kendi sehrinde vefa arıyor dışardan çok göç alan Diyarbakır haliyle milliyetçi kimliğide kaybolmuş özelliklerini geleneklerini unutmuş bir şehir

       Şehir küçükken sur içinde iken vefalı insan daha çok sahip çıkıyordu Diyarbakırspor'a . Şimdi takım sayısı çoğaldı şehir 2 ye bölündü öncekiler sonradan gelenler buda bu sehere zarar veriyor. Bölgede taraftarı çok olan en eski en köklü kulüp Diyarbakırspor'dur her Diyarbakırlı kendi takımına çocukken sevgisini aşılaması lazım Diyarbakırspor hep böyle kalacak değil ya mutlaka bir gün yeniden güzel günler gelecektir bu şehir yeniden Diyarbakırspor'la uyanacak başarılı günlerine kaldığı yerden devam edecektir.