VESAYETÇİLER İÇİN SON SEÇİM

Çok konuşan ABD başkanı Trump’ın, yakın tarihte Suriye’deki siyasetini özetleyen;”Kürdler bizim için savaşıyor.” demecini içimizde kaç vatandaşımız okudu bilmiyorum.
Ama oldukça sıkıntılı ve emperyal oyunlara teşne olan bölgemiz ve halkımız için bu sözün ne denli korkunç bir itiraf ve tehlike olduğunu unutmayalım.
İşte böylesi bir iddianın ortada olduğu bir süreçte, ülkemizde vesayetçi ve mandacı anlayışın yine hareketlendiği bir zaman yaşıyoruz.
Yeni bir dünyaya yelken açan, Türkiye’de hala mandacılık anlayışının esaretinden kurtulamayan bir vesayet anlayışı can çekişirken bile sağalmaya çalışıyor.

Katliamların, sürgünlerin, zindanların ve nihayet son altmış yıldı gelenekselleştirdikleri faşist darbelerin vasilerinin son umududur bu seçim.
Doksanbeş yıllık kula kul olma sisteminin geride kalan ve ülke olarak, birlik ve beraberliğimize karşı direnen zihniyetin son umududur bu seçim.
İşte böylesi bir atmosfer içinde iki gün önce, Antalya’da Belediye Başkanlarıyla yaptıkları çalışmada MHP başkanı Devlet Bahçelinin de, Yeni Türkiye Sistemine karşı birleşen ve direnen bu anlayışa karşı İstanbul-Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlıkları için aday göstermeyeceklerini açıklamış oldular.

Keza vesayet zihniyetine dur diyen, Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında, AK Parti de İstanbul Haliç Kongre Merkezinde 40 Büyükşehir ve İl Belediye Başkan adayını açıkladı. Açıklanan Büyükşehir Belediyelerinden biri de elbette ki ülkemizin jeo-politik bir kenti olan Diyarbakır için, Büyükşehir Belediye Başkan adayı tercihiydi.

Cenabı Hak utandırmasın, hayırlı eylesin.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumalı Bey’in aday gösterilmesi elbette ki, çukur siyasetinden sonra kayyım olarak atandığı görevde yaptıkları etken olmuştur.
Kayyımlık görevi her ne kadar seçim gününe dek devam edecekse de, fiilen aldıkları bu adaylık görevinden sonra o artık Diyarbakırlılardan partisi ve kendisi ile birlikte ilçe belediye başkan adayları içinde oy talebinde bulunacak.
Velhasıl, halkım ve şehrim Diyarbakır için hayırlı olsun diyelim…
Diyarbakırlı değerli hemşehrilerime de arzım şudur;
“Cumali Atilla Muhacir, siz ey halkım sizlerde Ensar olmak istemez misiniz?”